Orban, despre ancheta DNA privind achiziţionarea vaccinurilor: Am înţeles că s-au cumpărat cu nemiluita. A fost depăşită de multe ori nevoia efectivă

Orban, despre ancheta DNA privind achiziţionarea vaccinurilor: Am înţeles că s-au cumpărat cu nemiluita. A fost depăşită de multe ori nevoia efectivă

Ludovic Orban FOTO Adevărul

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat la Europa FM că a înţeles că „s-au cumpărat vaccinuri cu nemiluita”, nevoia efectivă de vaccinare fiind depăşită „de foarte multe ori”, motiv pentru care unele au ieşit din garanţie, iar România a fost nevoită să vândă sau să ofere altor ţări dozele. Declaraţia liberalului vine în contextul în care fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu spune că vaccinurile au fost cumpărate la ordinul premierului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat despre ancheta privind achiziţia de vaccinuri a declarat că nu cunoaşte subiectul însă a precizat că a înţeles că au fost cumpărate vaccinuri „cu nemiluita”.
 
„Ce am văzut este întradevăr foarte ciudat. A existat o anumită evaluare a necesarului de vaccinare şi evident toate achiziţiile erau gândite pentru a achiziţiona vaccinul în timpul potrivit, în ritmul în care se derulează campania de vaccinare, nu mai pot să vă dau cifre cu precizie, dar am înţeles că s-au cumpărat vaccinuri cu nemiluita, adică a fost depăşită de foarte multe ori nevoia efectivă de vaccinare şi că din cauza asta foarte multe doze de vaccin au ieşit din garanţie sau a trebuit să vindem sau să oferim altor ţări astfel de doze. E un subiect pe care nu-l cunosc nu ştiu exact în ce constă ancheta de la DNA”, a declarat Orban la Europa FM. 
 
Premierul Florin Cîţu l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu că a semnat pentru comanda a nouă milioane de doze de vaccin care nu a fost aprobat. Declaraţia vine în contextul în care Vlad Voiculescu a spus că a fost cumpărată o cantitate mare de vaccinuri la ordinul premierului şi DNA a anunţat o anchetă privind achiziţia de vaccinuri de la începutul pandemiei până în prezent.
 
Fostul ministru al Sănătăţii i-a răspuns premierului pe tema achiziţionării vaccinurilor împotriva Covid-19. El a precizat că România nu a cheltuit bani pentru comanda vaccinului CureVac şi că „dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi dacă ar fi fost aprobat”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările