Orban, despre acordul MAI-BOR: Chiar dacă parţial avusesem discuţii cu domnul ministru, nu cunoşteam în detaliu. Numai cine nu munceşte nu greşeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO gov.ro
Ludovic Orban FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seară, că a discutat cu ministrul Amrcel Vela înainte ca acesta să semneze acordul cu Biserica Ortodoxă, însă nu cunoştea detaliile. Orban a explicat că au fost urmărite toate reacţiile şi s-a intervenit imediat. ”Important este să fii atent, să ai reacţie imediată. Numai cine nu munceşte nu greşeşte”, a spus Orban.

„Acea înţelegere, chiar dacă parţial avusesem discuţii cu domnyul ministru, nu cunoşteam în detaliu. Am urmărit reacţiile, îngrijorările, intervenţia preşedintelui a fost clară, fermă. În urma discuţilor pe care le-am purtat, acordul a fost modificat şi acum este în acord cu toate recomandările, iar riscurile de transmitere a virusului sunt apropae inexistente”, a declarat Ludovi Orban, joi seară, la Digi 24, întrebat find despre acordul iniţial semnat de MAI şi BOR.

Premierul a explicat că nu a cunoscut detaliile documentului.

„Nu am intrat într-o analiză în detaliu, am avut o discuţie. Acordul mi-a fost transmis după semnare. Important este să fii atent, să ai reacţie imediată. Numai cine nu munceste nu greseşte. Important e să ai reacţie şi să schimbi rapid şi s-a şi văzut reacţia imediată. Acordul a fost modificat şi aici am beneficiat de înţelegerea şi deschiderea Patriarhului Daniel”, a mai spus Orban.

Acesta a afirmat că ”încă există acest risc de infectare”.

”Fiecare român trebuie să respecte toate regulile, să aibă un comportament responsabil şi să evite orice acţiune nenecesară”, a mai spus premierul.

„La ora actuală avem un acord care respectă riguros toate condiţiile rezultate din OM, din deciziile luate de Guvern şi respectă recomandările specialiştilor epidemiologi”, a adăugat Ludovic Orban. 

Ministerul de Interne şi Biserica Ortodoxă au încheiat un acord pentru distribuirea Sfintelor Paşti şi a Luminii sfinte. După criticile primite, inclusiv din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Marcel Vela a modificat acordul, astfel âncât să fie păstrată distanţa socială şi ordonanţele militare.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite