Orban: Azi declarăm starea de alertă. Vom institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban Foto: INQUAM PHOTOS
Ludovic Orban Foto: INQUAM PHOTOS

România intră de vineri în stare de alertă, ca prim pas spre revenirea la normalitate. Premierul Ludovic Orban le-a cerut cetăţenilor să fie responsabili şi să respecte în continuare măsurile impuse de autorităţi.

 Ludovic Orban, la începutul şedinţei de guvern:

  • Spun din capul locului că decizia de instituire a stării de urgenţă a fost extrem de benefică pentru România. Nu am avut nicio problemă în ceea ce priveşte sistemul de sănătate publică, nu a fost depăşită capacitatea de tratare, mai ales că au intrat în ţară 1,2 milioane de români, marea majoritate veniţi din ţări încadratate în zona roşie.  
  • Azi, Comitetul de Urgenţă va declara starea de alertă. Tot azi, vom institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa românilor. Toate măsurile vor avea caracter de obligativitate, stabilite în baza OUG 21/2004. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a face faţă provocării de epidemie.  
  • Îmi asum conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, secondat de Marcel Vela, Ion Ştefan şi Raed Arafat. Vă solicit o mobilizare pentru a trece de la starea de urgenţă la starea de alertă.  
  • Transmit un mesaj foarte simplu pentru cetăţeni: fiţi responsabili şi respectaţi măsurile instituite de autorităţi.
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite