Orban: Dăncilă face dovada unui cinism incredibil, greu de digerat, afişând o falsă empatie publică faţă de tragedia de la Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, consideră că premierul Viorica Dăncilă face dovada unui “cinism incredibil”şi afişează o falsă empatie publică faţă de tragedia de la Caracal, precizând că guvernul PSD – ALDE a acţionat pentru schimbarea legislaţiei protejând infractorii.

"Viorica Dăncilă face dovada unui cinism incredibil, greu de digerat, afişând o falsă empatie publică faţă de tragedia de la Caracal. Tocmai PSD, condus astăzi de Viorica Dancilă, împreună cu ALDE, a acţionat în favoarea infractorilor, în mod sistematic, schimbând legislaţia, doar pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea, cel care a spus public "îmi cer iertare românilor din puşcării". Dăncilă NU s-a delimitat în niciun moment clar, fără tăgadă, de toată politica dusă de PSD pentru protejarea infractorilor, împotriva românilor cinstiţi”, a transmis sâmbătă, Ludovic Orban.

Liderul PNL aminteşte de legea recursului compensatoriu, promovat de PSD şi ALDE, de toţi social-democraţii, de la  Şerban Nicolae la Florin Iordache, care spuneau în Parlament că agresorul trebuie protejat mai mult decât victima.

“Să ne aducem aminte de Eugen Nicolicea, care astăzi se ascunde ca un şobolan, dar care, atunci când a fost întrebat dacă are vreo mustrare de conştiinţă asupra cazului de la Alba unde o fată a fost agresată la lift de un infractor eliberat de PSD-ALDE, a răspuns în felul următor: "şi care-i treaba?!". (…) Şi să ne aducem aminte cum PSD şi ALDE, atunci când toate organizaţiile de experţi europeni criticau slăbirea legislaţiei penale şi încurajarea infractorilor, aceşti indivizi aflaţi la putere spuneau că UE greşeşte”, a mai transmis Orban.

El consideră că Poliţia România a fost compromisă de managementul defectuos al social-democraţilor.

“Suntem în faţa unei degradări a capacităţii instituţionale a unor componente esenţiale ale statului, fapt asupra căruia am avertizat în repetate rânduri. Poliţia Română a fost compromisă de managementul defectuos al acestei grupări de PSD-işti, care a deturnat în mod evident misiunea sa fundamentală de a proteja cetăţenii. Politizarea agresivă de la vârful Poliţiei, pensionarea masivă de personal care a dus la mii de locuri vacante, folosirea forţelor de ordine pentru a proteja lideri politici împotriva cetăţenilor sunt deficienţe sistemice cu atât mai evidente acum şi care arată falimentul acestui sistem feudal implementat de PSD”, a mai afirmat preşedintele PNL.

Orban consideră că Viorica Dăncilă este obligată să înainteze CSAT un plan de readucere a sistemului ordine publică la misiunea sa constituţională, de protejare a cetăţenilor.

El spune că nu este nevoie de un referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru infracţiuni cu violenţă. 

“Nu poţi să vii în faţa românilor după o astfel de tragedie, ca şef al Guvernului şi liderul majorităţii parlamentare, să susţii că este nevoie de un referendum pentru înăsprirea pedepselor, când tocmai tu ai favorizat fenomenul infracţional şi ai timorat magistraţii. Nu este nevoie de niciun referendum pentru că ştim că toţi românii îşi doresc ca infractorii să nu umble liberi pe străzi şi să nu fie încurajaţi să comită fapte penale. Românii au respins deja ceea ce PSD şi ALDE au făcut în ultimii ani şi acesta este spiritul votului pe care l-au dat în 26 mai”, a mai afirmat Orban.

El a precizat că Viorica Dăncilă politizează această tragedie şi încearcă să extragă capital politic din această dramă.

“Cu atât mai gravă este încercarea premierului Dăncilă de a extrage capital politic din această dramă, în timp ce cu un tupeu incredibil face apel prevenitiv şi ipocrit la celelalte forţe politice să nu politizeze acest caz. Tocmai Viorica Dăncilă este cea care politizează această tragedie prin "sacrificiul" pe care vrea să-l prezinte românilor, adică acela că şi-a anulat programul de deplasări şi urmează să amâne congresul PSD. Nu interesează pe nimeni aceste aspecte legate de PSD”, a mai declarat Orban.

El spune că există iniţiative în Parlamentu pentru înăsprirea legislaţiei penale.

“Cât priveşte înăsprirea pedepselor, este suficient ca Guvernul să adopte şi să înainteze Parlamentului un proiect de lege, care însă vine în totală contradicţie cu politica penală a majorităţii guvernamentale de până acum. Cu toate acestea, există deja în Parlament iniţiative ale PNL care vin să înăsprească legislaţia penală în cazul ucigaşilor, pedofililor, violatori, tâlhari, nefiind necesar ca Viorica Dăncilă să se erijeze politic în eroina de carton a acestei drame. Este suficient să anunţe că le susţine şi, eventual, să propună amendamente”, a mai afirmat liderul PNL.

Ludovic Orban spune că toţi cei responsabili de cazul de la Caracal trebuie să fie pedepsiţi pentru inacţiunea lor ori acţiunea defectuoasă pentru că nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite