Orban crede că moţiunea e afectată de problemele liderului ALDE: Dacă nu era dosarul lui Tăriceanu, să îl ţină Dragnea în lesă, aveam voturi şi de acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Ludovic Orban a vorbit sâmbătă despre moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie şi a explicat că „a studiat cu mare atenţie momentul în care să o iniţieze”. Acesta crede, însă, că problemele cu justiţia pe care le are preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vor împiedica ALDE să voteze pentru moţiune, liderul formaţiunii find ţinut „în lesă” de Liviu Dragnea.

„Ce ar fi dacă nu am fi depus moţiunea de cenzură? Întotdeauna am studiat cu mare atenţie momentele, astfel încât să generăm moţiunea de cenzură în momentul în care există cele mai mari şanse să obţinem voturi suplimentare din zona guvernamentală. Acum e un moment în care există o stare de tensiune, de nemulţumire în cadrul partidului de guvernământ. Au fost tensiuni de-a lungul timpului şi între partidul de guvernământ şi ALDE. Dacă nu apărea dosarul ăsta a lui Tăriceanu să-l prindă şi mai abitir, să-l ţină Dragnea în lesă, probabil puteam să rupem nişte voturi din zona ALDE. De asemenea, se vede clar că au plecat mulţi parlamentari de la PSD şi probabil vor vota moţiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

Preşedintele PNL a reconfirmat faptul că, în cazul unei căderi de Guvern, propunerea liberalilor pentru funcţia de premier rămâne chiar el, fiind o alegere „evidentă”, stabilită „democractic, prin vot”. În plus, acesta a exclus categoric varianta înlocuirii Vioricăi Dăncilă cu un alt premier PSD. Orban a mai completat că, pentru aprobarea moţiunii de cenzură, mai sunt necesare 65 de voturi, care ar trebui să vină şi de la parlamentarii PSD şi ALDE, nu numai de la neafiliaţi. 

Moţiunea de cezură pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost depusă, vineri, în Parlament. 163 de parlamentari au semnat textul moţiunii de cenzură iniţiată de Opoziţie, în condiţiile în care majoritatea din Camera Deputaţilor este asigurată de 165 de parlamentari. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite