Orban: Copiii au nevoie de şcoală. Dacă acumulezi restanţe sau ai lacune în procesul de educaţie îţi poate afecta înţelegerea în anii următori de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de luni, că este important ca elevii să urmeze procesul şcolar, indiferent cum s-ar desfăşura acesta. Orban i-a cerut ministrului Educaţiei, Monica Anisie, ca inspectoratele şcolare să intervină unde este nevoie, pentru a asigura măşti, tablete, camere web. „Totuşi începerea şcolii e o bucurie şi pentru copii şi pentru profesori, poate şi pentru părinţi", a spus Orban.

„Din ce am văzut, în cea mai mare parte a şcolilor sunt lucruri bune care s-au întâmplat. Sigur, nu în toate şcolile, depinde şi de administraţia locală, corpul şcolar, dar să cereţi inspectoratelor şcolare să fie pregătite să intervină exact acum am discutat, inclusiv prin constituirea de stocuri - tampon de camere web, măşti. Trebuie verificat în ce măsură colaborarea cu autorităţile locale funcţionează, în ce măsură s-au implicat primarii. Am fost în multe judeţe şi chiar am fost impresionat în unele comune, şcoli care au luat măsuri de siguranţă foarte bine", a afirmat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern de luni, adresându-i-se ministrului Educaţiei, Monica Anisie.

El a continuat spunând că se poate face faţă oricărei situaţii care apare. „Copiii au nevoie de şcoală. Întreruperea procesului de educaţie afectează întreg procesul de educaţie, că dacă acumulezi restanţe sau ai lacune în procesul de educaţie îţi poate afecta înţelegerea în anii următori de şcoală. Aici e important să transmitem că trebuie să urmeze procesul şcolar copiii, atât online, cât şi în şcoală. Totuşi începerea şcolii e o bucurie şi pentru copii şi pentru profesori, poate şi pentru părinţi şi cred că încetul cu încetul trebuie să asigurăm o normalitate", a subliniat Orban.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a spus că va transmite mesajul său tuturor inspectoratelor şcolare.

"Aş face apel la părinţi să fie parteneri cu cadrele didactice", a adăugat Anisie.

"Şi cadrele didactice trebuie să fie într-o comunicare permanentă cu părinţii şi să ia lucrurile astfel încât să funcţioneze normal", a completat Orban

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite