Orban: Am convenit în această seară asupra formulei de rectificare bugetară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Obran FOTO Adevărul
Ludovic Obran FOTO Adevărul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat la finalul şedinţei de Coaliţie că membrii au convenit asupra formulei de rectificare bugetară. Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, liderii au discutat mai multe propuneri făcute de USRPLUS, precizând că în planul de investiţii Anghel Saligny nu vor fi incluse proiectele din PNDL 1 şi 2 care au stadiu de finalizare zero.

„Am convenit în această seară asupra formulei de rectificare bugetară, care urmează să fie adoptată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă”, a declarat Ludovic Orban la finalul şedinţei de Coaliţie.

În ceea ce priveşte planul de investiţii Anghel Saligny, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că USRPLUS a formulat „propuneri legate de introducerea de standarde de cost, ştiind că se finanţează investiţii în infrastructura de apă, cana , gaz şi infrastructura rutieră. Deci solicitarea de introducere standarde de cost, de asemenea, procedură transparentă cu înfiinţarea practic toate cererile să se poată depune online şi să se înfiinţeze o platformă digitală în care să se poată urmări evoluţia fiecărui proiect”. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că s-a acceptat dintre propunerile USRPLUS care au fost formulate până în prezent şi o serie de alte propuneri. Potrivit liderului, în PNDL a proiectelor din PNDL 1şi 2 care au stadiu zero de finalizare. 

Întrebat dacă programul Anghel Saligny va fi aprobat înaintea rectificării bugetare, el a declarat că „pentru a putea include creditele de angajament necesare pentru a demara programul este necesară adoptarea ordonanţei privind planul naţional de investiţii Anghel Saligny înainte de rectificarea bugetară pentru că la baza rectificării bugetare trebuie să stea acte normative, astfel încât să poată fi prevăzute creditele de angajament necesare”. 

El a mai punctat faptul că „nu primarii beneficiază de Planul Naţional de investiţii Anghel Saligny, ci „cetăţenii din toate localităţile în care se va înfiinţa distribuţie de gaz, în care se va realiza reţea de apă sau reţea de canalizare sau în care se vor face lucrări de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere”. 

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Coaliţia a discutat şi despre „OUG care să permită ajustarea contractelor pentru contractele de lucrări de investiţii care sunt în derulare, dar şi pentru alte contracte. Practic am stabilit ca pentru toate lucrările din bugetul de stat sau bugetele locale să existe o formulă de indexare a valorii contractelor care să ţină cont de evoluţia preţului la materialele de construcţie, urmând ca pentru proiectele finanţate din fonduri europene să se folosească sistemul de ajutare care este prevăzut în Hotărârea de Guvern negociată la nivel european”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite