Orban îl contrazice pe liderul senatorilor PNL: Noi n-avem nimic împotriva voucherelor de vacanţă. Dimpotrivă, s-a arătat că este un instrument util

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO inquam Photos
Ludovic Orban. FOTO inquam Photos

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că PNL nu este împotriva voucherelor de vacanţă, având chiar şi un proiect legislativ care prevede ca şi sectorul privat să beneficieze de acestea. Reacţia vine în urma declaraţiei senatorului PNL Florin Cîţu privind tăierea banilor de la bugetari.

„Noi avem un proiect de lege prin care să stabilim un regim de deductibilităţi, astfel încât şi angajaţii din mediul privat să poată să beneficieze de aceste vouchere de vacanţă de care beneficiază cei din sectorul public. Noi n-avem nimic împotriva voucherelor de vacanţă, dimpotrivă, s-a arătat că este un instrument util, care ajută la dezvoltarea turismului şi care permite multor angajaţi care nu şi-ar fi permis să facă un sejur, să îşi plătească acest sejur, sigur, într-o destinaţie turistică din România.“, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Liderul PNL a precizat, totodată că PNL vrea ca angajaţii din mediul privat să beneficieze de un tratament nedicriminatoriu faţă de cel din sectorul public.

„Niciun funcţionar care îşi face treaba nu este în pericol. Politicile publice, orice partid le implementează prin intermediul corpului funcţionarilor publici, prin intermediul oamenilor care lucrează în sectorul public. Ceea ce ne dorim este ca angajaţii din mediul privat să beneficieze cu adevărat de recunoaştere, de un tratament firesc şi să nu existe o discriminare pozitivă în care să o faci pentru angajaţii din sectorul public numai din raţiuni de natură electorală, aşa cum a făcut PSD-ul, şi întotdeauna să ştii să menţii echilibre”, a conchis Orban.

Reacţiile vine după ce liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a adăugat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite