Orban, Ciolacu şi Barna - promisiuni despre ce vor face, dar nu au făcut

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
casa poporului

Ipocrizie cât cuprinde, dar se pare că aşa se face politica mare. PNL, PSD şi USR sunt partidele politice ce au dominat parlamentul României în ultimii cinci ani. Cu toate acestea discursul lor arată ca şi cum nu ei ar fi condus ţara în această perioadă şi în ultimii treizeci de ani.

L-am ascultat pe premierul României despre ce va face el şi partidul ce îl reprezintă, ca şi cum nu Orban ar conduce ţara ci alţii. Ca să nu mai spun că de treizeci de ani tot ei s-au aflat acolo, plimbaţi prin diverse partide politice şi sub diferite denumiri.

Orban vorbea astăzi de parcă se afla în opoziţie de treizeci de ani şi acum era momentul să îi dăm lui accesul la putere ca să demonstreze.

Dar voi aţi demonstrat deja că nu puteţi.

Da, nu puteţi să construiţi autostrăzi, nu puteţi să oferiţi pensii şi alocaţii decente, nu puteţi asigura spitale sigure şi şcoli civilizate. Aţi demonstrat din plin în aceşti ani, cam ajunge. La vorbe vă pricepeţi, la fapte absolut deloc.

Mai vine şi preşedintele ţării şi ne spune despre cum alţii sunt vinovaţi despre drama de la Piatra Neamţ ca şi cum nu el este preşedinte de mai bine de şase ani. De ofensarea periodică a jurnaliştilor nici nu are rost să mai spunem, de fictivul său proiect România Educată, nici atât.

USR are şi el o placă falsă, denaturată: de aproape cinci ani vorbeşte de penali şi de fără penali în funcţii publice, dar în ziua în care legea trebuia să fie votată au absentat. Ce să mai spunem despre faptul că după patru ani în parlament nu au lăsat nimic important, adică au fost acolo degeaba, numai ca să aibă PNL sau PSD voturile necesare pentru diverse proiecte dubioase. Tot ei vorbesc despre pensii speciale, dar au avut timp să le scoată în acest mandat şi nu doar că nu au făcut-o , dar au votat noi pensii speciale, din greşeală.

În acest timp copiii ţării trăiesc cu puţin peste 150 de lei alocaţie pe zi, iar mulţi dintre bătrânii României supravieţuiesc cu mai puţin de 500 de lei. Când se cresc pensiile se face procentual şi cei bogaţi devin şi mai bogaţi. Pensiile trebuie crescute la toţi cu aceeaşi sumă pentru a reduce decalajul social, nu să mimăm creşterea pensiilor mici ca să punem sume mari la pensiile speciale mari ale politicienilor. Haideţi să punem 500 de lei la toţi, nu 50 de lei la cei mici şi 5 000 de lei la cei cu pensii mari.

În România nu covidul este problema, el doar scoate la suprafaţă incompetenţa, problema este că oamenii mor fără să existe acest virus. Se duc românii în spitale pentru o boală şi pleacă cu o alta, sau mai rău, sfârşesc incendiaţi, de nici nu îi mai poţi recunoaşte.

Dacă aceşti oameni au dovedit în ultimii 30 de ani că nu pot guverna o ţară, să nu îşi imagineze vreun român că o vor putea face în următorii patru ani. Uşor, uşor, trebuie să eliminăm acest cartel politic, românii trebuie să aducă oameni care îşi iubesc  poporul, profesionişti care nu doar că vor dar şi pot să conducă o ţară.

Istoria arată că românii sunt răbdători, dar nu proşti.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite