Orban îi cere demisia lui Tăriceanu: Afirmaţiile sale aparţin de domeniul nebuniei. Conduita sa e o formă de trădare a intereselor României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. Foto: Mediafax
Preşedintele PNL, Ludovic Orban. Foto: Mediafax

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reacţionat vineri în urma declaraţiilor preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, din cadrul Reuniunii Asociaţiei Senatelor din Europa, catalogând revoltătoare afirmaţiile acestuia şi numindu-l „susţinătorul făţiş al unui proiect antieuropean” şi „trompeta intereselor contrare apartenenţei României la Uniunea Europeană”. Liberalul şi-a încheiat discursul cerându-i demisia lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat vineri că declaraţiile preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, sunt de „domeniul nebuniei", întrucât Comisia Europeană nu poate fi responsabilă de funcţionarea justiţiei din România.  

„Consider revoltător modul în care, astăzi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a permis să enunţe o serie de poziţii împotriva instituţiilor europene şi să aducă, astfel, grave prejudicii României. Călin Popescu Tăriceanu a uzurpat funcţia de preşedinte al Senatului întrucât pentru poziţiile exprimate în cadrul reuniunii Asociaţiei Senatelor din Europa nu au avut mandat din partea senatorilor, dar a vorbit în numele lor”, a transmis Ludovic Orban printr-un comunicat de presă.

Liberalul a spus că este clar faptul că Tăriceanu a devenit „susţinătorul făţiş al unui proiect antieuropean şi trompeta intereselor contrare apartenenţei României la Uniunea Europeană”.

„Susţin acest lucru întrucât Călin Popescu Tăriceanu nu se află la prima abatere, dar în acest moment lucrurile au devenit extrem de grave. Prin poziţiile domniei sale, iresponsabile, încalcă jurământul depus în calitate de demnitar al statului român, iar această conduită echivalează cu o formă de trădare a intereselor României”, a mai spus Orban.

Preşedintele PNL aminteşte că preşedinţii celor două Camere au transmis Departamentului de Stat al SUA, în numele Parlamentului, un punct de vedere contrar Parteneriatului strategic cu SUA.

„Reamintesc faptul că şi Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea au exprimat în mod abuziv, în numele Parlamentului, un punct de vedere referitor la Departamentul de Stat al SUA contrar Parteneriatului strategic în care România este parte. Alăturate declaraţiilor recente ale lui Liviu Dragnea referitoare la UE şi NATO, afirmaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu devoalează un plan al liderilor PSD-ALDE de izolare a României în cadrul Uniunii Europene. Nu exclud chiar ca aceşti doi indivizi să ajungă să cocheteze, în mod oficial, cu scoaterea României din UE, în cazul în care oficialii europeni nu le îndeplinesc hachiţele”, a mai completat acesta.

Orban a mai afirmat că, prin aderarea la Uniunea Europeană, România s-a angajat din proprie iniţiativă să respecte valorile şi standardele europene, iar în cazul Justiţiei a fost instituit Mecanismul de Cooperare şi Verificare tocmai pentru a atinge aceste standarde sub îndrumarea Comisiei Europene, acuzându-i totodată pe Liviu Dragnea şi pe Călin Popescu Tăriceanu de “sabotarea” parcursului României în acest domeniu.

„Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea sunt cei care au sabotat parcursul României în privinţa Justiţiei, determinând astfel înrăutăţirea rapoartelor MCV. Tăriceanu şi Dragnea sunt adevăraţii agresori ai Justiţiei, respectiv cei care produc atacuri sistematice la adresa judecătorilor şi procurorilor pentru a-şi servi interesele lor nelegitime”, mai crede el.

Liderul liberalilor cataloghează afirmaţiile lui Tăriceanu ca fiind de „domeniul nebuniei”, deoarece Comisia Euorpeană nu poate fi responsabilă de funcţionarea justiţiei din România.

„Având în vedere acest lucru, afirmaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu aparţin de domeniul nebuniei, întrucât nu poate fi găsită drept responsabilă Comisia Europeană pentru funcţionarea Justiţiei din România câtă vreme recomandările MCV au fost ignorate în mod deliberat de actuala majoritate PSD-ALDE. Interesul României, urmărit de Partidul Naţional Liberal, este ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare să fie ridicat, dar singura modalitate în care acest lucru poate fi realizat este tocmai prin respectarea recomandărilor, şi nu prin atacuri fără temei la adresa instituţiilor europene”, a mai transmis Ludovic Orban.

În numele PNL, Orban i-a solicitat demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că nu poate să rămână în această poziţie „o persoană care utilizează funcţia deţinută împotriva intereselor fundamentale ale României şi a voinţei existente la nivelul acestei instituţii fundamentale”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite