Orban îl atacă pe Cîţu, după ce premierul a spus că primarii sunt „doar vehicule”: „Democraţia înseamnă şi autonomia autorităţilor locale”

Orban îl atacă pe Cîţu, după ce premierul a spus că primarii sunt „doar vehicule”: „Democraţia înseamnă şi autonomia autorităţilor locale”

Ludovic Orban, liderul PNL şi preşedintele Camerei Deputaţilor. FOTO: Arhivă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că declaraţia premierului potrivit căreia primarii sunt „doar vehicule” a fost „total neinspirată”, în România existând principiul autonomiei locale. Orban a subliniat că „vremea centralismului democratic, cum se numea pe vremea comunismului, a trecut de mult”.

Ludovic Orban a fost întrebat joi dacă primarii sunt „doar vehicule”, aşa cum a afirmat premierul Florin Cîţu. Liderul PNL a răspuns că declaraţia prim-ministrului a fost una „total neinspirată”. „În România există principiul autonomiei locale, în România cetăţenii îşi aleg primarii, consiliile locale, consiliile judeţene care (...) acţionează pentru punerea în practică a programelor de devoltare ...”, a transmis Orban

Preşedintele PNL a mai declarat că democraţia înseamnă autonomia autorităţilor locale. „Vremea centralismului democratic, cum se numea pe vremea comunismului, a trecut de mult. Democraţia înseamnă şi autonomia autorităţilor locale”, a mai spus Orban.

Şi europarlamentarul PNL Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia timp de şase mandate, a criticat afirmaţia premierului Cîţu. Liberalul a subliniat că primarii sunt „inima şi măsura valorii unui partid”, cât şi faptul că „cele mai importante victorii politice ale PNL au fost aduse de către primari". 

Vezi şi: Mircea Hava, după ce Cîţu a spus că primarii sunt „doar vehicule”: „Cele mai importante victorii ale PNL au fost aduse de către primari”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările