Orban, atac la Iohannis, după desemnarea lui Cioloş: Decizia este o cacealma care nu doar că nu are obiectiv rezolvarea crizei, ci o adânceşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Mediafax
Ludovic Orban FOTO Mediafax

Ludovic Orban, fost preşedinte al PNL, l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru faptul că a ales desemnarea lui Dacian Cioloş, deşi ştie că liderul USR are şanse mici să strângă o majoritate parlamentară.

„Din 1 septembrie România se confruntă cu o criză politică şi guvernamentală cauzată de decizia lui Florin Cîţu de a-l demite pe Stelian Ion, fără consultarea forurilor PNL şi Coaliţia (...) Criza politică trebuie să înceteze imediat pentru că România şi românii au nevoie de un Guvern stabil, care să beneficieze de o majoritate parlamentară care să ia măsurile de combatere a crizei pandemice, a efectelor negative a fenomentelor economice de creştere a preţurilor. Decizia de ieri a preşedintelui este mai degrabă o cacealma care nu doar că nu are obiectiv rezolvarea crizei, ci prelungurea crizei şi adâncirea ei”, a declarat Ludovic Orban

„Este evident pentru orice om care cunoaşte viaşa politică, că în ciuda bunelor intenţii ale lui Cioloş şi USR desemnarea ca premier a lui Cioloş este o desemnare care nu ţine cont de principiul loialităţii constituţionale şi că ar trebui să fie un parlamentar care are aibă şanse. Nici actuala conducere a PNL, nici alte formaţiuni, nu vor susţine învestirea Guvernului Cioloş”, a completat Orban.

„Singura soluţie e refacerea Coaliţiei cu PNL, USR, UDMR şi susţinerea minorităţilor. Preşedintele avea la îndemână desemnarea unui premier din PNL, altul decât Florin Cîţu. Să fi fost o persoană decentă, onorabilă, care să se bucure de încrederea celorlalţi”, a conchis Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite