Orban acuză PNL de „impotenţă” şi se arată „frapat” de faptul că de o lună partidul nu reuşeşte să desemneze un titular la portofoliul Digitalizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban susţine că partidul pe care l-a condus este "în prăbuşire” şi "fără vreo resursă de revenire”.  El acuză PNL de „impotenţă” şi se arată „frapat” de faptul că de o lună partidul nu reuşeşte să desemneze un titular la portofoliul Digitalizării.

„E o devălmăşie acolo, un haos general, tot felul de grupuri care susţin pe diverşi. E o zăpăceală. Cum adică un partid aflat la guvernare nu e în stare să pună un ministru, de o lună de zile, într-un domeniu vital?”, spune Orban.

Întrebat cine e lider în coaliţia actuală, Orban a răspuns: „în percepţia publică, PSD”. 

„De altfel, şi în sondajele de opinie, dacă puneţi întrebarea cine conduce Guvernul, cine e vioara întâi în Guvern,  PSD, asta-i percepţia. Au miniştri mai vocali, mai prezenţi în spaţiul public. Foarte multe din deciziile care s-au luat au fost decizii care au fost sugerate de PSD. (...) Pe mine ce mă frapează – şi asta arată impotenţa gravă a conducerii găştii demolatoare – ăştia nu sunt în stare de o lună de zile să numească un ministru la... unde? digitalizare, comunicaţii, cercetare. E o devălmăşie acolo, un haos general, tot felul de grupuri care susţin pe diverşi. E o zăpăceală. Cum adică un partid aflat la guvernare nu e în stare să pună un ministru, de o lună de zile, într-un domeniu vital?”, a afirmat Ludovic Orban duminică seară, la Realitatea Plus.  

El subliniază importanţa acestui minister în contextul implementării prevederilor Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în care domeniul digitalizării este unul foarte important. Acesta a adăugat că ministrul desemnat iniţial pentru acest portofoliu Florin Roman, „nu are nicio legătură cu subiectul”.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban spune că nu doreşte să îl critice pe actualul lider al partidului, Florin Cîţu, pentru că nu poate să dea "cu piciorul în cineva care este căzut la pământ şi care în curând va fi schimbat şi din funcţia de preşedinte al PNL”. Orban este de părere că nici Nicolae Ciucă, nici Lucian Bode nu pot fi succesori ai lui Cîţu la şefia partidului, din cauza problemelor legate de plagiat, respectiv de informaţiile privind unele derapaje legate de activitatea Poliţiei.

„Părerea mea e că nu mai poate să-l ţină foarte mult. Nu poţi să ţii în fruntea unui partid o persoană care practic are credibilitate aproape zero în spaţiul public” a afirmat Ludovic Orban duminică seară. 

În ceea ce priveşte actuala situaţie a PNL, Orban afirmă că partidul pe care l-a condus este "în prăbuşire” şi "fără vreo resursă de revenire”: „Nu prea mai e nimic: nici progresist, nici liberal, nici conservator, e în alianţă cu PSD-ul la guvernare. Sunt după cum bate vântul”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite