Iohannis, atac la Dragnea, înainte de summit: Românii trebuie să suporte pe unii politicieni care au pus în dificultate Justiţia pentru a-şi curăţa dosarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis avut un atac la adresa unor lideri politici din Opoziţie cu o zi înainte de Summitul de la Sibiu. Şeful statului a afirmat că sunt preşedinţi de partide din România care au atacat Justiţia pentru a-şi rezolva problemele cu legea, aluzia făcută fiind la liderul PSD, Liviu Dragnea.

Principalele declaraţii ale lui Klaus Iohannis: 

Despre Sibiu, capitală politică în 2019

Pas cu pas ne-am apropiat de ce vom avea mâine. Mâine se desfăşoară Summitul informal. Toţi liderii europeni vin în România. În această sală vom discuta despre viitorul UE. Europa vine în România. Viitorul se planifică de aici, din Sibiu. Faptul că se întâmplă acest summit în România înseamnă că am parcurs un drum lung. Am arătat că locul României e în Europa. Românii sunt proeuropeni, indiferent ce spun anumiţi lideri politici. 

După multiplele crize prin care am trecut, a apărut ici colo un sentiment de insecuritate, de incertitudine, cu toate că noi am găsit soluţiile potrivite. Noi credem că e momentul pentru un semnal pozitiv. Trebuie să arătăm europenilor că dorim să rămânem împreună. vrem o Uniune puternică. Vom adopta mâine declaraţia de la Sibiu. Vrem o Uniune properă, puternică, o Uniune care să-i apere pe europeni. 

Despre Declaraţia de la Sibiu

Mesajul acestei declaraţii va fi de optimism, de claritate pentru viitor. Se va cristaliza agenda pentru mandatul 2019-2024. Sunt două probleme cu care ne-am confruntat şi la care încă se lucrează. privind migraţia am reuşit să diminuăm migraţia iregulară cu peste 90%. Avem nevoie de reglementări mai clare, mai bune şi mai corecte. În ce priveşte Brexitul, acesta încă nu s-a întâmplat. Suntem convinşi că până la sfârşitul anului vom avea o clarificare pe Brexit. 

Brexitul a generat o criză majoră, dar trebuie să observăm că a generat şi lucruri pozitive. Noi, ceilalţi 27, suntem hotărâţi să rămânem împreună. Acest lucru a fost unul din lucrurile bune. 

Despre liderii populişti

Dacă vorbim de lideri populişti trebuie să recunoaştem că şi la noi există unii, lideri de partide mari, care în ultimul timp au un discurs mai degrabă anti-UE. E foarte păcat, pentru că România merită un discurs politic proeuropean. Populiştii ne spun că Europa nu e soluţia bună, că UE trebuie desfiinţată sau că UE creează problemele naţionale. Şi noi trebuie să suportăm pe unii politicieni care poate cu scopul de a-şi curăţa dosarele au pus în dificultate Justiţia. Sunt politicieni care îşi doresc să nu răspundă pentru faptele lor. Românii vor o ţară dreaptă, prosperă.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite