SURSE Propunere pentru sărbători, înaintată în şedinţa Coaliţiei: programul magazinelor, prelungit până la 23.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii Coaliţiei FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Liderii Coaliţiei FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Liderii Coaliţiei au discutat luni seară despre bugetul pe 2022, dar şi despre gestionarea pandemiei în următoarea perioadă, inclusiv despre posibilitatea ca de sărbători magazinele să poată să funcţioneze până mai târziu.

UPDATE În şedinţa Coaliţiei de luni seară s-a discutat ca de sărbătorile de iarnă magazinele să poată avea program prelungit. Propunerea vine din partea reprezentanţilor din zona HORECA. Mai precis, acestora să le fie permisă să funcţioneze până la ora 23.00, potrivit unor surse politice din Coaliţie.

Zilele următoare ar urma să aibă discuţii între specialişti şi liderii politici despre măsurile pentru perioada sărbătorilor.

***

Partidele din Coaliţie trebuie să decidă modul cum va gestiona mai multe demersuri legislative importante, însă să negocieze şi modul cum are loc împărţirea unor funcţii în teritoriu şi la centru. 

În teritoriu, principala discuţie este pe algoritmul folosit pentru impunerea noilor prefecţi şi subprefecţi, fiind mai multe variante pe masa Puterii. Una din acestea este ca în judeţele în care un partid are şeful de CJ, prefectul să fie de la alt partid. De asemenea, partidele trebuie să discute şi de împărţirea finală a agenţiilor, oficiilor şi autorităţilor de stat. 

Rămâneţi pe adevarul.ro pentru principalele declraţii:

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite