Oficial. Florin Iordache e noul preşedinte al Consiliului Legislativ, o sinecură pe viaţă. USR a primit o bucată de ciolan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Iordache părăseşte Parlamentul
Florin Iordache părăseşte Parlamentul

Deputatul PSD Florin Iordache, unul dintre juriştii care au hăcuit legislaţia penală în era Dragnea, a fost votat de Parlament în funcţia de preşedinte al Consiliului Legisaltiv. Iordache nu a mai prins loc pentru parlamentare, fiind blocat de Paul Stănescu. Mandatul lui Florin Iordache e pe viaţă. Fostul preşedinte era în funcţie din 2003. USR a primit şefia unei secţii din Cadrul Consiliului Legislativ.

UPDATE Rezultatul votului pentru şefia Consiliului Legislativ: 228 de voturi valabil exprimate. Florin Iordache - 185 de voturi. Augustin Zegrean - 41. Ionuţ Mazâlu - 2 voturi. 

Votul pentru şefia Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ: Andrei Chiociu - 13 voturi. George Dircă - 174. Rodica Penescu - 4. 

UPDATE Votul s-a încheiat. Potrivit unor surse politice, Florin Iordache a fost ales detaşat preşedinte al Consiliului Legisaltiv. 

UPDATE Florin Roman, PNL: Grupul PNL îl susţine pentru şefia Consiliului Legislativ pe Augustin Zegrean, o persoană integră, competentă. Asupra domnului judecător Augustin Zegrean nu poate să cadă niciun fel de umbră. A avut o carieră ireproşabilă. Pentur şefia Secţiei, PNL va susţine candidatul USR, pentru că trebuie să dăm un semnal foarte clar: doar uniţi putem învinge PSD. (Candidatul pentru Secţia de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ este George Edward Dircă  - n.r.). 

UPDATE Cătălin Drulă, USR: Care e graba? De ce nu facem un proces aşezat, în care să căutăm cei mai buni profesionişti pentru aceste funcţii? Consiliul Legisaltiv nu trebuie să fie o destinaţie pentru oameni care au o istorie nefastă în Justiţie. Noul Parlament, învestit cu votul oamenilor după 6 decembrie, ar trebui să facem aceste numiri. 

”Adevărul” a scris în exclusivitate că deputatul PSD Florin Iordache, unul dintre juriştii care au hăcuit legislaţia penală în era Dragnea, va fi votat azi de Parlament în funcţia de preşedinte al Consiliului Legisaltiv. Iordache nu a mai prins loc pentru parlamentare, fiind blocat de Paul Stănescu. Mandatul lui Florin Iordache e pe viaţă. Fostul preşedinte era în funcţie din 2003.

Consiliul Legislativ avizează toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să intre în dezbaterea celor două Camere. Şefii Consiliului Legislativ sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Aşadar, Florin Iordache va fi numit pe viaţă.

Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani,  s-a aflat în conducerea Consiliului Legislativ un sfert de secol, potrivit Digi 24. Mai întâi, în 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit preşedintele instituţiei. A plecat în vara acestui an. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite