Carmen Dan, la raport în Parlament. Raeţchi, replică lui Căprar: Venim pe teren când sunt mese mai sobre, nu când sunt atâtea ciorbe de servit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a venit, luni, în Parlament, pentru a da explicaţii despre salariile poliştilor. Între PSD şi PNL a început o dispută după ce şeful Comisiei de apărare din Cameră, Dorel Căprar, le-a reproşat colegilor săi că nu merg pe teren să vadă situaţia poliţiştilor. Replica a venit de la Ovidiu Raeţchi, liberal care a spus că vor merge acolo unde sunt „mese mai sobre“, nu cu „atâtea ciorbe de servit“.

Carmen Dan a vorbit despre salarizarea personalului din MAI, explicând modul cum este plătit acest personal. „În salarizarea din sistemul de salarizare se compune dintr-o componentă fixă şi una variabilă, adică sporurile şi majorările. Se mai adaugă normă de hrană, normă de echipament“, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, de la tribuna Parlamentului. 

De asemenea, Carmen Dan a precizat că mai puţin de 10.000 de persoane care ţin de MAI au salarii mai mici de 2.000. mai exact, 9.901 de persoane au salarii cuprinse între 1.500 şi 2.000. Mai mult, la aceste salarii, precum şi la cele mai mari de 2.000 se adaugă norma de hrană de 32 de lei şi norma de echipament, care este, potrivit ministrului, de 250 de lei. 

Dorel Căprar, preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, i-a certat pe cei din opoziţie că nu vin la lucrările comisiei şi nu merg pe teren să vadă cum este, cu adevărat, situaţia. „Domnule preşedinte, sunt atâtea mese şi ciorbe de servit. Venim când sunt mese mai sobre“, a fost replica dată de liberalul Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor.

Mai mult, Raeţchi le-a reproşat celor care au condus MAI faptul că a durat trei zile identificare pedofilului poliţist, dar şi faptul că tot poliţtii l-ar fi scăpat din supraveghere pe Sebastian Ghiţă.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite