Iohannis retrimite bugetul la Parlament: „Avem cel mai slab guvern din istoria post-decembristă. Guvernul imposturii şi al incompetenţei“. PSD îl ignoră VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Kluas Iohannis va retrimite în Parlament legea bugetului de stat pe 2019, după ce Curtea Constituţională (CCR) a respins azi sesizarea preşedintelui pe acelaşi subiect. „Nu comentez decizia Curţii, dar rămâne bugetul ruşinii naţionale, bazat pe cifre false, pe bani pe care guvernul în realitate nu-i are“, a spus Iohannis. Şeful statului a lansat din nou un atac dur la adresa Guvernului. PSD a anunţat că îl va ignora pe Iohannis.

UPDATE Vicepreşedintele PSD Florin Iordache a declarat miercuri, la Parlament, că majoritatea PSD-ALDE nu va face nicio modificare la legea bugetului, aşa cum solicită preşedintele Klaus Iohannis, şi că va retrimite la Cotroceni legea înapoi cât mai urgent pentru a arăta ”forţa şi capacitatea majorităţii”.

UPDATE Klaus Iohannis a anunţat că va retrimite bugetul la Parlament:

  • Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă o dată, dacă a fost nevoie, că PSD legiferează nu numai imoral şi prost, dar şi neconstituţional. După cum aţi aflat, Curtea a hotărât că una dintre legile pe care le-am contestat, se numeşte Legea plafoanelor, a fost adoptată de majoritatea pesedistă cu încălcarea tuturor normelor constituţionale.
  • În ceea ce priveşte legea bugetului de stat, nu voi comenta decizia Curţii, dar dincolo de aspectele de constituţionalitate, bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are, croit greşit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Pe scurt, rămâne bugetul ruşinii naţionale! Cel mai slab guvern din istoria postdecembristă, un guvern pesedist al imposturii şi incompetenţei, a creat un buget pe măsura sa.
  • Bugetul pe anul 2019 este construit pe un scenariu fantezist, fără garanţii privind punerea în aplicare, fapt confirmat de instituţiile europene şi de alte instituţii internaţionale. Este un buget care pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România este parte, dar, din nefericire, şi a legislaţiei în domeniu. Bugetul pentru acest an, bugetul prezentat de PSD în acest an şi votat de majoritatea pesedistă, a fost gândit pentru a servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns. PSD urmăreşte o agendă care nu are legătură nici cu economia, nici cu situaţia românilor şi nici cu dezvoltarea reală a ţării.
  • În timp ce bugetul prevede o creştere enormă a sumelor alocate partidelor, sume de care, bineînţeles, PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism, de către PSD, că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocaţiile copiilor. Guvernul este disperat să facă rost de bani şi inventează măsuri care sfidează nu numai logica economică, ci şi bunul simţ.
  • Faptul că apar peste noapte iniţiative precum Ordonanţa lăcomiei sau, mai nou, intenţia disperată a PSD de a pune mâna pe rezerva de aur a României arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat şi, de aceea, se caută noi şi noi soluţii extreme pentru a face rost de bani.
  • Cine va deconta nota pentru dezastrul propus de PSD în economie? Din păcate, răspunsul este simplu: cetăţenii şi mediul privat. Preţuri în creştere, taxe şi impozite suplimentare, aceasta este oferta generoasă a PSD. Degeaba PSD strigă sus şi tare, pe toate canalele, că de vină sunt alţii. Tot timpul de vină sunt alţii. Nu, nu sunt alţii! Principalul vinovat pentru că România nu s-a dezvoltat mai mult în ultimii ani este PSD!
  • Efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limitate şi nu voi ezita nicio clipă să contest orice măsură care afectează cetăţenii români, buna funcţionare a statului şi economia de piaţă. Vedem cum liderii şi propaganda PSD repetă în mod obsesiv că acest buget este unul al investiţiilor şi că principalii beneficiari sunt comunităţile locale. Dar, în realitate, Bugetul pesedist prevede o reducere semnificativă a cheltuielilor pentru investiţii din bugetele locale. Se prevede o sumă de 1,2%. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii 10 ani, iar investiţiile anunţate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici faţă de cele din 2018. Acesta este marele buget de investiţii, care taie un miliard! Dar întreb şi eu acum: cine a oprit PSD să facă investiţii majore încă de acum doi ani, de când a intrat la guvernare? De ce, din 2016 încoace, albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei, în locul construirii de autostrăzi şi spitale. 
  • Am afirmat şi repet, guvernarea PSD a eşuat! Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetăţean, atunci să plece de la guvernare şi să lase pe alţii care se pricep. PSD este singurul vinovat pentru toate aceste întârzieri ale bugetului.
  • Având în vedere toate acestea, voi retrimite Parlamentului, pentru corectură şi îmbunătăţire, Legea Bugetului pentru 2019.Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar, în primul rând, responsabilitatea, să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României.
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite