Moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu este citită în Parlament:  „Cea mai proastă guvernare economică din ultimii 30 de ani!” LIVE VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu va fi citit miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu va fi citit miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Camera Deputaţilor şi Senatul vor avea plen reunit miercuri, de la ora 14.00, unde va fi citită moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîţu,  intitulată „România EŞUATĂ. Recordul fantastic al Guvernului Cîţu”.

UPDATE Liderul grupului PSD de la Senat, Lucian Romaşcanu, a citit textul moţiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului. 

„Este pentru prima oară în istoria democraţiei postdecembriste când la o moţiune de cenzură nu este prezent niciun membru al Guvernului”, a transmis Romaşcanu.

„Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat. Întrebarea aflată pe buzele tuturor românilor este: Ce aţi făcut cu banii, domnule Cîţu? Sunteţi în fruntea celei mai proaste guvernări economice din ultimii 30 de ani!”, a mai subliniat social-democratul.

„Niciun deranj pentru evazionişti, nicio măsură de reducere a risipei banului public. Zero eforturi de profesionalizare a administraţiei. Dimpotrivă, în posturi cheie din economie au fost numiţi oameni cu şcoala vieţii. Încă un motiv pentru care acest Guvern să plece”

Printre motivele enumerate în textul moţiunii de cenzură pentru care actuala guvernare ar trebui să pice, Lucian Romaşcanu a subliniat modalitatea în care Executivul a gestionat pandemia de COVID-19, cu precădere faptul că şcolile au fost închise mult timp sau că nu se efectuează testare în instituţiile de învăţământ. Social-democratul a criticat şi derularea campaniei de vaccinare, afirmând că vaccinul nu a ajuns la un număr destul de mare de români. Nu în ultimul rând, şi întocmirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost a fost dur criticat de PSD. 

„Prin tot ce aţi făcut în ultimul an şi jumătate aţi demonstrat că singura preocupare este să vă umflaţi conturile firmelor de casă şi să vă abonaţi la banii publici amantele, rudele şi amicii. (...) Aţi transformat România într-o ţară eşuată”, a conchis Romaşcanu. 

Dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu vor avea loc marţi.

Textul complet al moţiunii de cenzură poate fi accesat AICI.

Ştirea iniţială

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că Executivul actual este un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti şi şi-a exprimat speranţa ca, spre binele României, moţiunea să treacă. 

„Am depus moţiunea de cenzură”, a declarat Grindeanu, miercuri, care a mulţumit partenerilor sociali pentru că au contribuit cu propuneri la textul moţiunii. 

Grindeanu a făcut apel la toţi parlamentarii responsabili să voteze moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi: „Probabil moţiunea de cenzură va fi votată săptămâna viitoare. Până atunci sperăm ca această moţiune să aibă suficiente voturi să treacă”.

„Din ce ştiu, colegii de la AUR vor vota moţiunea, vor vota parlamentari de la minorităţi şi sper că şi din arcul guvernamental”, a conchis Sorin Grindeanu.

PSD este la prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, o moţiunea care are şanse foarte mici să treacă, în condiţiile în care majoritatea de care dispune Puterea e foarte solidă. 

Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere, iar votul este secret, cu bile, şi se exercită în prezenţa a jumătate plus unu din numărul parlamentarilor.

Vezi şi: PSD face primul pas pentru demiterea Guvernului Cîţu: a depus moţiunea de cenzură. „Cabinetul actual e un dezastru pentru români”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite