Klaus Iohannis va avea o întrevedere oficială cu Prinţul Charles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos
Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis. FOTO Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a prezentat, luni, programul şefului statului în următoarea săptămână. Aceasta a precizat că la şedinţa CSAT de mâine, pe lângă temele anunţate public, pot „exista şi alte subiecte privind securitatea naţională”. Dr asemenea, şeful statului se va întâlni, pe 29 martie, cu Prinţul Charles.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a prezentat programul lui Klaus Iohannis în următoarele zece zile. Marţi, Iohannis va participa la şedinţa CSAT, iar în aceeaşi zi va avea loc şi decorarea scriitoarei Nora Iuga şi a actorului Ion Caramitru.

Printre subiectele CSAT se află şi cel referitor la înzestrarea armatei, precum şi activitatea desfăşurată de servicii în 2016, dar şi obiectivele pe 2017. „Pot să existe şi alte subiecte importante din punct de vedere al securităţii naţionale“, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei.

Dobrovolschi a negat faptul că pe agenda şedinţei CSAT, pe lângă subiectele deja comunciate public, ar putea fi şi cel legat de desecretizarea protocoalelor între SRI şi DNA. 

Joi, şeful statului va avea o întâlnire cu liderul grupului PPE, Manfred Weber. iar vineri Iohannis va participa la Summitul de la Roma., ocazie cu care liderii ţărilor membre ale Uniunii Europene vor semna o declaraţie. E un moment în care vor începe dezbaterile UE în contextul Brexit“, a precizat Dobrovolschi.  

Întebată dacă Iohannis a avut discuţii cu premierul Sorin Grindeanu privind poziţia României la discuţiile de la acest eveniment, Dobrovolschi a subliniat că: „Dacă Iohannis va considera că e necesar să fie discuţii, vor avea loc şi ele. Acestea Vor fi anunţate de Departamentul de comunicare sau de preşedintele Iohannis.“, a completat reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale. 

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, 29 martie, o întrevedere oficială cu Prinţul Charles, care se va afla în vizită în România, şi va găzdui o recepţie în onoarea acestuia, a mai anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

"Preşedintele României va fi şi gaza unei recepţii în onoarea acestui înalt oaspete", a precizat Dobrovolschi.

Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei Britanice, va face o vizită oficială în România, la sfârşitul acestei luni, în cadrul unui turneu european. Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România, din 1998 şi până în prezent.

Klaus Iohannis şi Prinţul Charles s-au mai întâlnit, la Palatul Cotroceni, în mai 2015 şi mai 2016, în cadrul unor vizite private ale moştenitorului Coroanei Britanice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite