Klaus Iohannis, încă un mesaj pentru români înainte de parlamentare: Mergeţi şi votaţi! Îmi doresc o Românie fără corupţie. Absenteismul nu e o soluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, la ora 12.00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Va fi un nou îndemn din partea preşedintelui ca românii să iasă în număr mare la urne, duminică, la alegerile parlamentare. „Nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru“, a fost mesajul transmis ieri de şeful statului.

Klaus Iohannis:

„În acest moment, mesajul cel mai import pe care vreau să-l dau românilor este unul clar şi simplu: «Dragi româmni, mergeţi la vot!» Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altul să hotărască în locul vostru ce se întâmplă cu România noastră. Indiferent dacă aveţi o opţiune sau încă nu, este important să mergeţi să votaţi. S-a spus în aceste zile că această campanie electorală nu a reuşit să emoţioneze, nu a reuşit să producă o emoţie cum au reuşit alte campanii. Totuşi, ziua votului produce emoţii. Duminică, mergem şi alegem Parlamentul României pentru următorii patru ani. Este o alegere importantă. Este important pentru că vrem împreună să continuăm să facem România mai bună. Este important pentru că trebuie împreună să construim o Românie puternică şi prosperă. Absenteismul nu este niciodată o soluţie în ziua votului. În democraţie, alegătorul devine activ şi participant numai în ziua votului. Nu rataţi, dragi români, această ocazie. Mergeţi şi votaţi, chiart dacă vă hotărâţi în ultimul moment pe cine să votaţi. Azi se sărbătoreşte ziua internaţională a luptei împotriva corupţiei. Corupţia însemană sărăcie, stagnare, dispreţ  pentru cetăţeni, pentru lege. Cum am mai spus, corupţia ucide. De aceea, îmi doresc o Românie fără corupţie. Eu sprijin lupta anticorupţie, de aceea e foarte important ca lupta anticorupţie să continue în forţă. Aprecize în mod deosebit activitatea DNA şi a celor care şi-au făcut datoria pentru ca azi România să nu mai figureze pe lista ţărilor corupte. Lupta anticorupţie trebuei să continue până când repectarea legii şi corectitudinea devin regulă, până cînd cosntruim o societate care nu mai tolerează corupţia. Cred că suntem pe drumul cel bun. Este important să continuăm, iar ca să continuăm bine trebui sîă mergem duminică al vot“.

Ce a spus preşedintele ieri

„Am un mesaj foarte important pentru naţiune. Dragi români, mergeţi la vot, e un drept greu câştigat în decembrie 1989! Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru. Dacă simpatizaţi cu un partid, mergeţi şi-l votaţi! Dacă vă enervează toţi politicienii, mergeţi şi votaţi! Vă aştept duminică la vot!“, a îndemnat, ieri, Klaus Iohannis.

Întrebat cum i s-a părut această campanie electorală, şeful statului a spus: „Cam liniştită. Poate provoc eu acea emoţie să iasă lumea la vot.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite