CEx cu scandal la PSD. Teodorovici, scos afară din sala de şedinţe. PSD hotărăşte vineri când votează moţiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Executiv al PSD i-a validat candidatura lui Eugen Teodorovici la Congresul de sâmbătă al partidului, însă fostul ministru de Finanţe ar putea renunţa la competiţia cu Marcel Ciolacu. Liderii social-democraţi vor decide vineri când va fi votată moţiunea de cenzură.

UPDATE Lucian Romaşcanu: Vineri vom avea un nou Comitet Executiv în care vom stabili calendarul de vot pentru moţiunea de cenzură. Ne dorim să votăm cât mai repede. Votul trebuie să aibă loc după trei zile. Asta ar însemna oricând după 3 zile, poate fi şi după 7 zile. Sper ca domnul Ponta să facă ceea ce spune şi să voteze moţiunea. Ne aşteptam ca UDMR şi inclusiv parlamentari USR să voteze moţiunea.

Despre Eugen Teodorovici:

I s-a permis să intre în sală, şi-a comunicat punctul de vedere, chiar dacă nu e membru CEX.  Noi am oferit şanse egale domnului Teodorovici să participe la congres. 

UPDATE Conducerea PSD i-a validat candidatura lui Eugen Teodorovici pentru şefia partidului.

UPDATE Eugen Teodorovici, cel care a dat în judecată partidul, a fost dat afară din sală. Potrivit surselor participante, Teodorovici va fi chemt când se va discuta subiectul Congresului.

UPDATE Întrebată înaintea şedinţei CEx dacă moţiunea de cenzură reprezintă o mişcare de forţă a lui Marcel Ciolacu, aşa cum au afirmat cei de la PNL, Gabriela Firea a negat.

„Doamne, dar liberalii spun atâtea lucruri trăznite că nu mă mir. Eu aş vreaă să spună de ce nu măresc pensiile şi de ce nu dublează alocaţiile. De ce protejează pedofilii. La aceste întrebări să răspundă. Moţiunea e cât se poate de legitimă şi va trece. Guvernul nu a luat niciuna din măsurile sanitare care s-au luat în ţările civilizate”, a afirmat Firea.

Edilul Capitalei a fost întrebată apoi dacă are încredere că Victor Ponta va vota moţiunea de cenzură.

„Eu nu am de gând să nu cred ceea ce spune domnul Ponta în fiecare seară la televizor. Că acest guvern e incompetent. Dacă va face altceva decât a spus, asta nu înseamnă dublu limbaj? Mai lăsăm o uşă întredeschisă pentru viitoare colaborări.”

***

Conducerea PSD se reuneşte cu o zi înainte de a avea loc şedinţa Parlamentului în care va fi citită moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. PSD nu a stablit când să fie data dezbaterii şi a votului din Parlament, decizie ce ar putea fi tranşată în de Comitetul Executiv al PSD. 

De asemenea, la întâlnirea social-democraţilor cel mai probabil se va discuta despre modul cum va avea loc Congresul PSD de sâmbătă. 

Marcel Ciolacu e candidat la şefia PSD care şi-a prezentat şi echipa cu care vrea să conducă partidul pentru următorii ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite