Adevărul Live. Cartianu: Procurorii tot vor ajunge la Vosganian. Nu cred că lui Laszlo Borbely îi vor ridica imunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu FOTO Adevărul
Grigore Cartianu FOTO Adevărul

Jurnalistul Grigore Cartianu a declarat, luni, la Adevărul Live că este o chestiune de timp până ce senatorul Varujan Vosganian va ajunge la mâna justiţiei. În schimb, jurnalistul s-a arătat sceptic în ceea ce priveşte ridicarea imunităţii deputatului UDMR, Laszlo Borbely.

Despre Varujan Vosganian:

El crede că a scăpat de justiţie, însă numai temporar. O nouă solicitare a procurorilor va ajunge foarte curând în Parlament. Dacă ANI îl va găsi incompatibil, va trebui să-şi scurteze mandatul. Nu ştiu cum va mai intra în Parlament la alegerile viitoare. 

PNL a dat o linie clară: votăm pentru ridicarea imunităţii, dar vreo 20 de senatori au votat împotrivă. Când se vor face noile liste pentru alegeri, probabil că vor pune altfel de personaje. Noul Parlament s-ar putea să-i ridice rapid imunitatea dl Vosganian. Recunosc că are o carte bună: Cartea şoaptelor. Dar el nu mizează pe valoarea cărţii, ci pe factorul politic. Dacă dl Vosganian ar ajunge într-un arest, va avea liniştea să scrie câte cărţi vrea, care îl vor ajuta să-şi reducă pedeapsa.

Despre Laszlo Borbely:

La Borbely s-ar putea să nu se ridice imunitatea. UDMR nu este cu nimeni majoritar. UDMR este curtat de toată lumea şi s-ar putea să-l apere. PSD ar putea apăra imunitatea lui Borbely la Camera inferioară pentru ca, la Senat, UDMR să nu treacă de partea lui Blaga pentru a-l debarca pe Tăriceanu.

Este important ca opoziţia actuală să voteze la vedere.Aşa vom şti, prin eliminare, cine a votat pentru corupţi.

Votul secret a fost creat pentru ca parlamentarul să nu fie strivit de voinţa partidului. Cred că e bine să fie votul secret. Dacă li se cere să voteze pentru corupţi, riscă, dacă votează altfel, să fie daţi afară din partid. Deci să fie vot secret, dar cine nu are nimic de ascuns să arate votul. 

Despre Călin Popescu Tăriceanu:

Aştept o fulminantă înscriere în PSD. Tăriceanu este un om foarte comod. Tăriceanu este unul dintre cele mai penibile personaje politice. Revenirea lui la PNL ar compromite partidul. 

Despre Comisia de Cod Electoral: 

Dacă se vor alege primarii tot din primul tur, într-un sat cu 3.000 de votanţi, cineva ajunge primar cu 250 de voturi. 

În două tururi se vede cine are puterea de a atrage mai multe voturi. Decizia corectă este două tururi. Primarii în funcţie fură mult şi astfel îşi asigură o clientelă de 30% care nu ţine cont de faptul că primarul a furat. 70% sunt împotriva primarului şi în turul al doilea l-ar zdrobi pe primar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite