Opt momente în care Klaus Iohannis a preluat teme sau poziţii publice de la Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, a adoptat în ultima perioadă tot mai multe poziţii publice şi argumente de la Traian Băsescu, pe subiecte precum modificările aduse Legii Educaţiei, reducerea CAS sau chiar asupra proiectului de reducere a ratelor bancare, promovat de Executivul condus de Victor Ponta, informează postul România TV.

Un moment recent în care primarul Sibiului a avut o poziţie publică asemănătoare cu cea a preşedintelui Traian Băsescu a fost legat de reducerea CAS. Klaus Iohannis pare astfel să folosească aceleaşi contra-argumente folosite şi de şeful statului împotriva măsurii pe care o consideră nimic altceva decât o „electorată pentru mediul de afaceri”.

Traian Băsescu a declarat în numeroase rânduri că susţine o reducere a CAS-ului, deoarece va ajuta mediul de afaceri, însă doar cu un plan bugetar concret al Guvernului.

Poziţii similare între preşedintele PNL şi Traian Băsescu s-au putut distinge şi în problema noului Cod al Insolvenţei. Liberalii conduşi de Klaus Iohannis au atacat la Curtea Constituţională acest Cod, fiind sprijiniţi în declaraţiile publice de către Traian Băsescu.

Sursa citată aduce în prim plan un alt moment în care cei de la PD-L, alături de Traian Băsescu, precum şi cei de la PNL, par să fi coalizat în privinţa unui subiect comun. Mai exact, este vorba despre activitatea comisiei Nana, boicotată de liberali în Parlament şi ignorată de cei din PD-L. George Scutaru, liderul grupului parlamentar al PNL, declara în perioada înfiinţarii Comisiei Nana că membrii partidului său nu au fost întrebaţi asupra acestei comisiei şi că nu există un acord din partea PNL pentru ea.

De asemenea, postul România TV notează că un al moment de colaborare între PD-L, Traian Băsescu şi PNL a avut loc în cazul suspendării preşedintelui, atunci când marele absent de la vot a fost chiar Crin Antonescu. Asta în condiţiile în care liberalii prezenţi în Parlament votaseră atunci în unanimitate în favoarea suspendării preşedintelui.

Poziţii publice asemănătoare între Klaus Iohannis şi Traian Băsescu au putut fi observate şi asupra modificărilor aduse prin OUG la Legea Educaţiei Naţionale.

Totodată, sursa citată scrie că mesajele lui Klaus Iohannis au fost identice şi în cazul fostului şef de CJ Mehedinţi, Adrian Duicu. România TV notează că preşedintele PNL a preluat acuzaţiile lui Traian Băsescu asupra lui Duicu, după ce ce iniţial a existat o tăcere din partea ambilor oficiali.

Un alt moment în care pare să existe o coordonare între mesajele transmise de Traian Băsescu, PD-L şi PNL poate fi observat şi asupra subiectului ratei de absorbţie a fondurilor europene. Liberalii, împreună cu şeful statului, au acuzat activitatea ministerului Fondurilor Europene şi au solicitat Guvernului să prezinte oficialilor europeni un proiect concret de absorbţie a fondurilor, mai notează sursa citată.

România TV mai scrie că deşi în spaţiul public atât Klaus Iohannis şi Vasile Blaga încearcă să se depărteze de Traian Băsescu, cele două partide ar putea colabora asupra viitorului Executiv, dacă Iohannis va ajunge preşedinte.


Citeşte şi:

Crin şi Klaus. Dragostea durează un an şi cinci luni

Relaţia dintre Crin Antonescu şi Klaus Iohannis s-a deteriorat treptat, după ce, aproape un an şi jumătate, cei doi au pozat în cel mai sudat cuplu politic.

Sondaj PNL: Iohannis are potenţialul cel mai bun pentru prezidenţiale

Cercetarea sociologică comandată de PNL pentru a decide candidatul la prezidenţiale între Crin Antonescu şi Klaus Iohannis concluzionează că actualul preşedinte al partidului are potenţialul cel mai bun în perspectiva alegerilor din toamnă, au declarat pentru Mediafax surse liberale.

Liberalii discută azi sondajul privind prezidenţiabilul PNL. Antonescu refuză să participe la şedinţă

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a convocat astăzi o şedinţă informală a partidului,  pentru a discuta rezultatul sondajului pe baza căruia Delegaţia Permanentă a partidului va stabili, luni, prezidenţiabilul. Crin Antonescu a refuzat să participe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite