Oprişan, despre declaraţiile de avere: E exagerat ce face ANI. Poate cineva are două tablouaşe? E frumos să-i dea cineva în cap când află că are Rembrandturi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan. FOTO Mediafax
Marian Oprişan. FOTO Mediafax

Marian Oprişan, lider al CJ Vrancea şi vicepreşedinte al PSD, susţine că practica ANI privind declaraţiile de avere ar fi ceva „exagerat“, adică acestea să fie depuse, dar să nu fie şi publice, pentru că există riscuri.

Marian Oprişan este unul dintre politicienii care au declaraţiile de avere anonimizate, arată „Libertatea“. Explicaţia sa e că nu ar trebui ca acestea să fie publice, deoarece apar mai multe riscuri, printre care şi posibilitatea să fie „călcat de hoţi“, potrivit sursei citate. 

„Practica occidentală e următoarea: îţi depui declaraţia de avere, dar ea nu e în văzul lumii. Discutăm în termeni realişti. Nu e cazul meu, dar poate are cineva două tablouaşe, nu ştiu care, şi vrem să-l facem guvernatorul Băncii Naţionale sau prim-ministru, ceva. E frumos să-i dea cineva în cap că află că are două Rembrandturi?”, spune vicepreşedintele PSD, pentru „Libertatea“, referitor la anonimizarea declaraţiei de avere. 

De altfel, Oprişan spune că el va fi transparent în momentul în care îşi actualizează declaraţia de avere pe site-ul Consiliului Judeţean Vrancea, dar subliniază că ANI exagerează.  

„Uitaţi-vă la practica ţărilor civilizate. Singura ţară în care suntem de factura asta, în acest moment, cu Agenţie Naţională de Integritate în acest mod, este România. Este exagerat“, a precizat Oprişan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite