Sorin Oprescu: „Băsescu va rezista la Cotroceni dacă nu începe iar cu ciocul mare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Capitalei crede că Traian Băsescu va mai rezista la Cotroceni FOTO Adevprul
Primarul Capitalei crede că Traian Băsescu va mai rezista la Cotroceni FOTO Adevprul

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, la Pro TV, că rezultatul alegerilor din 9 decembrie reprezintă „sancţiunea pe care oamenii au putut să o dea unora cărora nu le-a păsat de ei", adăugând că Traian Băsescu va rezista la Cotroceni dacă nu „începe iar cu ciocul mare".

„Era de aşteptat (rezultatul alegerilor - n.r.). Opt ani de zile de speranţe distruse, călcate în picioare, ajuns până la gama de disperare a oamenilor, era de aşteptat, este sancţiunea pe care oamenii au putut să o dea unora cărora nu le-a păsat de ei: taie-le din salarii, taie-le din pensii...", a spus Oprescu, în emisiunea "După 20 de ani".

Întrebat dacă Traian Băsescu va mai rezista la Cotroceni, Oprescu a spus: "Eu cred că da. (...) Dacă Traian Băsescu se potoleşte şi nu se mai bagă în toate astea, să-i mai explice lui Ponta pe hârtie ce trebuie făcut şi cum trebuie făcut şi îşi vede de ale dânsului, cred că are toate şansele să stea în continuare să-şi vadă de treabă. Dar, dacă începe iară cu ciocul mare şi cu insultele, nu mai suportă nici ăştia, nu mai au 20 de ani".

Referitor la o viitoare candidatură a sa la preşedinţie, Oprescu a spus că, în acest moment, nu se gândeşte decât cum să uşureze viaţa oamenilor şi să facă ce şi-a propus la primărie.

"Mie întotdeauna mi s-a spus până în 45-48 de ani: băi, Oprescule, tu eşti o tânără speranţă. Atât m-am plictisit de chestiunea asta încât, dacă am fost o speranţă la tinereţe, sunt o certitudine la bătrâneţe", a spus Oprescu.

"În stare m-aş simţi să candidez la orice, dar, în acest moment, nu mă gândesc decât cum să fac să pot să le uşurez viaţa, asta a fost misiunea mea", a mai adăugat primarul general.
Întrebat dacă Crin Antonescu, liderul PNL, candidatul USL la preşedinţie, l-a întrebat dacă intenţionează să candideze şi el la această funcţie, Sorin Oprescu a răspuns: "Nu m-a întrebat niciodată. Dacă m-ar fi întrebat, ar fi avut şi răspunsul şi se liniştea".

Oprescu a mai spus că, sufleteşte, nu a plecat niciodată din PSD, pentru o serie de oameni pe care îi respectă şi îi iubeşte şi că va rămâne un om de stânga.

Sorin Oprescu a mai apreciat că preşedintele Traian Băsescu va mai rezista la Cotroceni dacă "nu începe iar cu ciocul mare şi cu insultele".

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite