Oprescu: „În circa două luni, începem lucrările la pasajul de la Piaţa Presei. Traficul nu va fi afectat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminică, la emisiunea „După 20 de ani“, că lucrările la pasajul de la Piaţa Presei vor demara în circa două luni. Primarul a dat asigurări că traficul nu va fi blocat. De asemenea, în cadrul aceleaşi emisiuni, Oprescu a vorbit despre candidatura sa la preşedinţie, despre Traian Băsescu şi drama prin care a trecut Adrian Năstase.

Despre Pasajul de la Piaţa Presei Libere:

„Pasajul de la Piaţa Scânteii este aşteptat de patru ani şi tot mi l-au blocat. (...) Mi l-au blocat organizaţiile ONG. Au contestat PUZ-ul. Am făcut PUZ de trei ori. Acum nu au mai avut ce să spună, s-a dat drumul la PUZ. Este licitaţia făcută, este atribuit“, a spus primarul.

Edilul a explicat că pasajul va începe după „Fântâna Mioriţa“, la circa 60 de metri, pe partea dreapta, sub Piaţa Presei se va bifurca, şi va avea un braţ către bdul Expoziţiei şi un braţ care va ieşi pe şoseaua Kiseleff.

Întrebat dacă traficul va fi blocat, ţinând cont că lucrările încep de pe DN1(după Fântâna Mioriţa), care reprezintă cea mai importantă intrare în Bucureşti, primarul a răspuns negativ.

„Traficul nu va fi blocat pentru că ne ducem în statele perdelei de pomi“, a mai spus edilul.

Despre despărţirea preşedintelui Traian Băsescu de PDL:

"Am văzut şi filmul, când eram tânăr: «Adio, dar rămân cu tine». Dom'le, suntem de-o vârstă. Nişte tulburări biochimice, endocrinologice, normale pentru bărbat la vârsta dânsului. Şi are compulsiuni din astea, aşa...", a spus Sorin Oprescu, fredonând câteva acorduri din coloana sonoră a filmului "Love Story".
 

Despre o eventuală candidatură la preşedinţie în decembrie 2014:

Întrebat dacă va candida pentru preşedinţie anul viitor, Oprescu a răspuns: "Dom'ne, eu sunt primar general. Am planuri nu pentru trei ani jumătate, cât au mai rămas, ci pentru zece ani de zile. Vreau să-i văd pe oamenii ăştia (bucureştenii - n.r.) că se simt bine (...) Şi eu, ca şi dumneavoastră, iubesc oraşul ăsta. După 18 ani de zile de promisiuni, de discuţii".
 
De asemenea, întrebat dacă a fost solicitat din PSD pentru o candidatură la Cotroceni, Oprescu a arătat că au existat membri ai partidului care au "cochetat" cu ideea înscrierii sale în cursa pentru şefia statului: "Da, au cochetat cu ideea asta când mă vedeau. Am mulţi prieteni în PSD, am rămas cu vechile prietenii, am rămas cu oameni la care ţin, am rămas cu ceva serios. (...) Nu am umblat pe la uşi, pe la sonerii, şi nu prea au umblat nici ei pe la mine".

Despre autostrada suspendată:

Întrebat despre proiectele edilitare majore, cu referire la cel al autostrăzii suspendate, Oprescu a răspuns: "Lasă, dom'ne, că o să vadă dom' Băsescu şi aia (autostrada - n.r.). Şi dacă n-o să fac pe dracu-n patru s-o trec prin Mihăileanu (...) Uite aşa, de-al naibii, aşa, s-o trec p-acolo...".
 
Proiectul autostrăzii suspendate, denumit "Închiderea inelului median de circulaţie la zona de nord", urmăreşte fluidizarea traficului pe marile artere ale Capitalei.
 
Acest proiect a fost anunţat de Oprescu încă din campania electorală a alegerilor locale din 2008.
 
Apartamentul din strada Mihăileanu al lui Traian Băsescu i-a fost repartizat acestuia de municipalitate, spre sfârşitul mandatului său de primar general al Capitalei. După ce Băsescu a devenit preşedinte, modul de dobândire a apartamentului a provocat un scandal public, şeful statului spunând chiar că va renunţa la imobil, însă acest lucru nu s-a întâmplat, potrivit Mediafax.

Despre viitorul sediu al Ministerului de Externe:

Sorin Oprescu a declarat că Ministerul Afacerilor Externe îşi va construi un nou sediu, între Kiseleff şi Mărăşti, pregătindu-se astfel pentru anul în care preşedinţia Consiliului UE va reveni României.

"Românica să aibă şi ea un minister reprezentativ, care să-i primească (pe oficialii străini - n.r.), să-i cazeze, să-i mângâie pe cap", a mai spus edilul, care a precizat că noul sediu al MAE va fi amplasat undeva între Şoseaua Kiseleff şi Bulevardul Mărăşti.
 
Viitorul sediul al MAE, care va fi construit din banii ministerului, este prevăzut în Planul Urbanistic Zonal necesar începerii proiectului privind pasajul rutier subteran de la Piaţa Presei Libere, a mai spus Oprescu, în aceeaşi emisiune.
 
România ar urma să deţină preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în al doilea semestru din 2019.

Despre Adrian Năstase:

„M-a onorat şi mă onorează prietenia lui. A fost o traumă acolo. Sper din tot sufletul să treacă peste ea“, a spus Oprescu.






 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite