Oprea: Sunt o punte între Palate pentru că este nevoie de aşa ceva. I-am promis lui Victor Ponta că rămân la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, că reprezintă o punte de legătură între Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, în contextul scandalului privind majorarea salariilor pentru demnitari. Oprea, acre a preluat, din nou, atribuţiile de prim-ministru, a mai spus că Guvernul nu va adopta nicio ordonanţă cât timp premierul Victor Ponta se află în concediu, cu familia.

„Am dat explicaţiile necesare la timpul respectiv, am explicat cum s-a născut această ordonanţă. Eu nu sunt un om care să facă jocuri de putere, poate sunt chiar o punte între Palate, pentru că este nevoie de aşa ceva", a declarat Gabriel Oprea.

Vicepremierul a mai arătat că ordonanţă privind creşterea salariilor demnitarilor este o măsură bună. „Cred că în această etapă istorică necesară pentru România - de aceea România e dată de exemplu de întârire a instituţiilor statului, inclusiv a justiţiei. Este nevoie ca decidenţii din Guvern să fie plătiţi la nivelul Uniunii Europene, că aici ne raportăm, să avem oameni competenţi şi să luptăm şi să nu avem oameni corupţi, în primul rând. În contextul general în care se măresc toate salariile bugetarilor, acesta a fost contextul general pe care l-am explicat la momentul respectiv şi a fost înţeles şi de domnul Victor Ponta şi de ceilalţi colegi din Guvern“, a mai spus Oprea.

Vicepremierul a mai explicat că rămâne în locul lui Victor Ponta la Guvern, însă nu va emite ordonanţe cât timp Ponta este plecat. „Când nu-ţi iei concediu şi stai la muncă, e normal să fiu delegat. I-am promis primului ministru Victor Ponta că rămân la serviciu, că e normal cineva să se ocupe de treburile curente ale Guvernului. Nu dăm nicio ordonanţă. Atunci coordonam şi şedinţele de Guvern. Mă ocup de problemele curente ale Guvernului, e normal“, a mai precizat Oprea.

Premierul Victor Ponta i-a delegat vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de conducere a Guvernului, în perioada 29 iulie - 9 august, premierul plecând în concediu de odihnă în acest interval de timp, se arată în decizia publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite