Opoziţia nu a votat „Guvernul Apocalipsă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opoziţia nu va vota Guvernul Ponta 2 FOTO Marian Iliescu
Opoziţia nu va vota Guvernul Ponta 2 FOTO Marian Iliescu

Liderii partidelor din Opoziţie se menţin fermi pe poziţii şi nu au votat Cabinetul Ponta 2, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu arătând că Parlamentul a fost chemat să valideze „Guvernul Apocalipsă”.

Liderul principalului partid de opoziţie, Vasile Blaga, a anunţat în plen că PDL nu va vota Guvernul Ponta în componenţa sa actuală. „PDL nu susţine acest guvern şi programul de guvernare pe care premierul desemnat îl propune. Nu vom acorda votul de încredere unui Guvern plin de sinecuri. Şi la instalarea Guvernului Ponta 1 ne-am exprimat îndoielile cu privire la structura Cabinetului şi la competenţa unora dintre membrii săi. Din păcate, am avut dreptate”, a subliniat Blaga.

„ Vom vedea dacă le veţi da oamenilor ceea ce le-aţi promis, iar dacă nu aveţi de unde, să ieşiţi în faţă şi să recunoaşteţi că i-aţi minţit”, a mai spus liderul PDL.

„Suntem chemaţi să validăm astăzi Guvernul Apocalipsă", aşa a debutat discursul fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu în Parlament. Acesta a arătat că lista de miniştri propusă de prim-ministrul desemnat Victor Ponta "arată cu totul invers faţă de guvernul de care avem nevoie". Ungureanu a subliniat că este un „guvern cu structură stufoasă, obez, complicat”. Fostul premier a susţinut că numărul mare al ministerelor de coloraturi diferite  se justifică fiindcă trebuie „satisfăcută o clientelă politică numeroasă şi determinată să se lupte, fără nicio urmă de ruşine, pentru ciolan”.

Ungureanu, care îşi citea discursul în fluierături şi comentarii dezaprobatoare ale parlamentarilor majorităţii, a fost întrerupt de preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, care a arătat că a expirat timpul alocat. "Ajungeţi cu numărul de secunde la nivelul grupului PNL şi nu aveţi această reprezentare de mandate", i-a spus Zgonea.

Forţa Civică are trei deputaţi şi un senator şi face parte din grupurile parlamentare PDL.

Nici cei de la PP-DD nu vor vota noul Guvern, a anunţat senatorul PP-DD Tudor Barbu.

„Biografia economică, socială şi politică a României, zic eu dezatruoasă, dar girată secundă de secundă - şi nu exagerez - exact de oamenii care acum vin şi compun alianţa care va guverna România. Nu a existat o secundă în cei 22 de ani în care alianţa pe care Victor Ponta o conduce şi cu care vine să învestească un Guvern să nu fi fost la putere într-un cuantum mai mic sau mai mare. Acesta este motivul pentru care grupurile parlamentare PP-DD nu vor vota Guvernul Ponta, deşi programul de guvernare frizează impecabilul", a spus Tudor Barbu.

După ce s-a convins de „seriozitatea” liderilor USL, UDMR a anunţat că îşi va asuma rolul de opoziţie constructivă şi va vota împotriva noului Guvern.

"Relaţiile majoritate - minoritate înseamnă o construcţie comună. Noi, cu 7%, niciodată n-o să putem realiza nimic dacă nu punem 44% sau 60% pentru a avea o decizie în Parlament", a spus Lazslo Borbely.

Acesta a subliniat că Uniunea va monitoriza îndeaproape activitatea Guvernului.

În ciuda poziţiei celor trei partide importante din Opoziţie, USL are asigurată o majoritate lejeră, în condiţiile în care Uniunea are 395 de mandate şi se bucură şi de susţinerea minorităţilor naţionale (18 mandate).

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite