Opoziţia, un nou semn de unitate: PNL, USR şi PMP vor susţine un candidat comun pentru şefia AEP

Opoziţia, un nou semn de unitate: PNL, USR şi PMP vor susţine un candidat comun pentru şefia AEP

Marian Muhuleţ FOTO Arhivă

PNL, PMP şi USR s-au unit în propunerea lui Marian Muhuleţ la şefia Autorităţii Electorale Permanente (AEP), actualul vicepreşedinte al instituţiei, numit în funcţie în 2016 de către preşedintele Klaus Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unei adrese oficiale obţinute de G4Media, numele lui Muhuleţ apare într-o propunere semnată de lideri PNL, USR şi PMP şi transmisă secretarului general al Camerei Deputaţilor.
 
„Am reuşit să obţin sprijinul pentru un candidat comun al opoziţiei. PNL l-a propus pe Marian Muhuleţ, iar PMP şi USR au decis să susţină această candidatură”, a prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, citată de Hotnews.
 
Propunerea comună a opoziţiei va concura cu Constantin-Florin Mituleţu-Buică, candidat susţinut de PSD, în prezent secretar general la AEP. Acesta din urmă a fost propus de conducerea PSD, după ce primul candidat, Mircea Drăghici, s-a retras din cursă, fiind bănuit de procurorii anticorupţie că a deturnat banii primiţi ca subvenţie chiar de la AEP.
 
Locul pentru şefia AEP a rămas vacant după ce fostul preşedinte, Daniel Barbu, a demisionat din funcţie, intenţionând să candideze pe listele ALDE la europarlamentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: