Opozitia l-a plictisit pe Vacaroiu

Premierul Adrian Nastase a inaugurat, ieri, la Palatul Parlamentului un nou stil de asumare a rapunderii Guvernului in fata forului legislativ. Gestul politic a fost gandit si regizat ca o adevarata

Premierul Adrian Nastase a inaugurat, ieri, la Palatul Parlamentului un nou stil de asumare a rapunderii Guvernului in fata forului legislativ. Gestul politic a fost gandit si regizat ca o adevarata festivitate si ca un prilej in plus de a castiga puncte la capitolul imagine. Prim-ministrul si-a facut aparitia in fruntea unui alai ministerial impresionant, afisand o mina triumfatoare si un zambet preluat, parca, din cele mai bune reclame la pasta de dinti. In holul mare, sub cetina unui brad imens de Craciun, il astepta un cor barbatesc, care, de indata ce l-a zarit iesind din lift, a inceput sa cante "La multi ani cu sanatate". Mimand surprinderea, seful Executivului a virat strans, la 90 de grade, s-a oprit pret de 30 de secunde in fata uratorilor, dupa care, stiind ca-l asteapta treburi importante, s-a smuls din vraja cantecului sarbatoresc si a pasit spre tribuna Parlamentului. Deloc impresionata de aerul festiv imprimat de guvernanti, Opozitia l-a plictisit pe presedintele de sedinta, Nicolae Vacaroiu, cu probleme de procedura. Ba ca trebuie modificata ordinea de zi, ba ca ultima sedinta comuna nu s-a incheiat in mod regulamentar. Presedintele nu s-a incurcat in asemenea chichite si i-a dat cuvantul lui Adrian Nastase. Premierul a vorbit pret de un ceas si jumatate. Discursul lui tiparit s-a intins pe 69 de pagini, fiind un rezumat al celor sase volume ale "Cartii albe a unui an de guvernare". Pe hol, pipaind "Cartea alba" (care, de fapt, ale coperti albastre), parlamentari din Opozitie se intrebau cu groaza cum va arata "Cartea alba" la sfarsitul mandatului de patru ani. In timp ce seful Executivului isi prezenta rezultatele activitatii, in afara salii angajati ai Palatului Victoria ii cadoriseau pe alesii poporului cu gentute-mapa din vinilin, indesate cu exemplare din "Cartea alba" si calendare crestin-ortodoxe pe 2002. Darurile guvernamentale s-au impartit in mod democratic, atat parlamentarilor de la Putere, cat si celor din Opozitie. Pretioasele mape au fost singurul semn de bunavointa fata de opozanti. La finalul sedintei, cand deputatul PD Alexandru Sassu a cerut vehement cuvantul, Nicolae Vacaroiu a refuzat sa-l acorde pana cand televiziunea nationala a iesit din transmisiune directa. Abia dupa aceea, democratul a fost lasat sa spuna ca Opozitia a depus motiunea de cenzura pentru ca nu crede in performantele anuntate de Adrian Nastase. Parasind Palatul Parlamentului, Adrian Nastase nu a iertat partidele de opozitie pentru ca i-au stricat festivitatea la sfarsit si a declarat ca motiunea este neserioasa. "Nimeni nu ar fi putut, intr-un timp atat de scurt sa studieze temeinic documentul pe care l-am prezentat Parlamentului", a replicat sec premierul, inainte sa-si faca iesirea din scena.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările