Opoziţia ia atitudine. Proiect: Criminalii, violatorii şi tâlharii să nu mai beneficieze de recursul compensatoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat că la începutul sesiunii parlamentare va depune un proiect de lege care le va interzice criminalilor, violatorilor şi tâlharilor să mai beneficieze de recursul compensatoriu.

„Voi depune la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege pentru ca cei care comit infracţiuni cu violente, crime, tentative de crima, tâlhărie sau viol sa nu mai beneficieze de predeverile Legii 167/2017, privind regimul compensatoriu. Aproape 11.000 de infractori au fost eliberaţi mai devreme. 700 s-au reîntors deja în puşcării. Circa 200 de romani au căzut victime din nou violentelor acestor recidivişti, care in libertate au comis crime, tentative de crime, violuri sau tâlharii“, a declarat Roman în comunicatul citat.

Reacţia deputatului PNL vine după ce un bărbat condamnat pentru omor şi eliberat în baza legii recursului compensatoriu a comis o altă crimă sâmbătă seara în Mediaş. 

„Legea regimului compensatoriu depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Pruna, a fost preluată de Tudorel Toader, iar de la 3 zile pe luna s-a ajuns la 6 zile pe lună, la o lună de pedeapsă. Legea PSDragnea a fost votată în Parlament în Iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoţi, violatori, criminali şi tâlhari sa scape şi corupţii lor! În urma aplicării acestei legi, România a ajuns raiul infractorilor, iar nimeni nu se mai simte în siguranţa. Numai în ultimii doi, numărul patrulelor de poliţie a scăzut cu 414 urmare a valului de pensionari din cadrul MAI. PNL îi cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să vină în faţa Parlamentului şi să prezinte un plan operativ pentru stoparea violenţelor din stradă”, a mai scris Roman.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite