Opoziţia amână dezbaterea moţiunii de cenzură pe Legea salarizării până după Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Votul pe moţiunea de cenzură pe Legea salarizării, depusă în comun de PSD, PNL şi PC, va avea loc în 2011, potrivit liderului social-democrat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a spus că PSD, PNL şi PC au stabilit ca la momentul discutării calendarului dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură care va fi depusă după angajarea răspunderii Guvernului pe Legea salarizării unitare să se susţină amânarea votului pentru începutul lui 2011.

"Avem ca obiectiv principal ca data de 31 decembrie să se împlinească fără adoptarea Legii salarizării, pentru ca Guvernul Boc să facă ce a promis, revenirea la salariile reduse să aibă loc cu adevărat, după care Legea salarizării să intre în vigoare, nu pe salariile deja reduse, pentru că asta este o escrocherie la adresa bugetarilor", a afirmat el după întâlnirea conducerilor celor trei partide din Opoziţie.

Potrivit lui Ponta, partidele de opoziţie au decis şi discutarea unui protocol de colaborare parlamentară, în care să fie cuprinsă şi o poziţie comună cu privire la modificarea legilor electorale.

Ponta a mai menţionat că grupurile parlamentare ale PSD, PNL şi PC se vor întâlni, reunite, lunea viitoare, împreună şi cu aleşii locali ai celor trei partide, pentru a discuta proiectul legii bugetului pe 2011.

"Ne vom exprima o poziţie comună la buget, vom arăta că este nevoie de o lege care nu trebuie să fie legea bugetului doamnei Udrea sau legea bugetului PDL, ci o olege care să redistribuie o parte din sume către educaţie, către sănătate, către agricultură şi să nu îi transforme pe toţi primarii în cerşetori la biroul doamnei Udrea", a explicat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite