Operaţiunea cosmetizarea. Cum o „împachetează“ consilierii pe V.V. Dăncilă să dea frumos în vitrină

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine a crezut că interviul cu Viorica Dăncilă publicat în revista „Q Magazine“ de Floriana Jucan a fost doar un accident se înşală. Lavinia Şandru ne-a demonstrat că odele aduse primei femei-premier din istoria României sunt un plan bine pus la punct de consilierii PSD.

Mai precis, de Anca Alexandrescu, omul din spatele premierului, o specialistă în PR politic, care în urmă cu 15 ani făcea cam acelaşi lucru în echipa lui Adrian Năstase. În mod cert, vremurile de atunci erau mai bune pentru Anca Alexandrescu, Năstase fiind cu mult superior intelectual doamnei Dăncilă, însă vorba aceea „se lucrează cu materialul clientului“, iar dacă clientul e V.V. Dăncilă trebuie să te faci frate cu dracul şi să încerci să-i cosmetizezi imaginea. Pe cale de consecinţă, se ia legătura cu cine se poate prin presă, se propune un „interviu“ cu premierul şi se publică.

Evident că Antenele şi RTV nu sunt suficiente, ele sunt oricum televiziunile de casă ale PSD, aşa că se punctează ca reuşită de PR doar apariţiile pe alte canale media. Până acum avem „Q Magazine“ şi TVR (devenit în mandatul doamnei Doinea Gradea un fel de ziarul „Dimineaţa“ de pe vremea lui Ion Iliescu). În perioada următoare vom avea astfel, cel puţin o dată pe lună, plăcerea de a citi sau viziona câte o odă la adresa doamnei Dăncilă. Realizările ei măreţe vor fi scoase în evidenţă pe acelaşi tipar cum se făcea în cazul altei intelectuale de marcă a ţării, Elena Ceauşescu, în anii „Epocii de Aur“.

O Românie în care cei mai importanţi politicieni sunt Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea nu putea să producă mai mult decât o V.V. Dăncilă în fruntea guvernului.

Cine a avut stomacul suficient de tare să privească interviul Laviniei Şandru de la TVR (fosta soţie a lui Darius Vâlcov, cel considerat adevăratul şef al Guvernului) poate să-şi imagineze ce va urma în materie de linguşeli la adresa Vioricăi Dăncilă. „Premierul de renume mondial...“, „Mama Europei...“, „Merkel de România...“ şi multe alte asemenea îşi vor face loc în presa românească.

În definitiv, nu Anca Alexandrescu e de vină că ne-am procopsit cu V.V. Dăncilă în fruntea guvernului. Dacă ne gândim bine, nici măcar V.V. Dăncilă nu e vinovată de acest lucru. De vină sunt doi politicieni, care, în funcţie de interesul personal (unul se vrea scăpat de puşcărie şi are nevoie de o marionetă în fruntea Guvernului, iar celălalt speră să câştige un nou mandat şi are nevoie de un guvern PSD cât mai slab şi ineficient) au ales ca această doamnă, lipsită de orice fel de aptitudini, să fie premierul României, inclusiv în perioada în care ţara noastră va deţine preşedinţia Consiliului Europei. O Românie în care cei mai importanţi politicieni sunt Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea nu putea să producă mai mult decât o V.V. Dăncilă în fruntea guvernului. Aşa că, dacă tot ne-am procopsit cu ea, cineva trebuie să o împacheteze frumos şi să o pună în vitrină.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite