Omuleţii verzi de la UDMR

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omuleţii verzi de la UDMR au un singur gând: separatismul cu denumirea acoperită de autonomie
Omuleţii verzi de la UDMR au un singur gând: separatismul cu denumirea acoperită de autonomie

Nu este manifestare maghiară în Transilvania la care să nu apară “omuleţii verzi”, ştiţi, personajele acelea care strigă autonomie, adică separatism, şi care îndeplinesc în România rolul separatiştilor ruşi din Ucraina. Noroc că la noi metodele sunt doar ideologice şi politice. De exemplu, la Zilele Culturii Maghiare de la Cluj a apărut şi omuleţul verde, Nemeth Zsolt, care a apărat dreptul Ungariei de a decide autonomia maghiară în România!

Dacă omuleţii verzi ar fi doar oficiali şi manifestanţi din Ungaria, care vin cu misiune precisă în România, încă ar mai fi o scăpare: îi identificăm şi îi oprim la graniţă. O încercare timidă de acest fel a fost făcută de autorităţile române după mitingul scandalos din 10 martie 2014 de la Târgu Mureş. Dar ce ne facem cu omuleţii verzi care stau în Parlament, care vor să depună o lege separatistă pentru dezmembrarea României şi care, culmea ororilor, decid în Guvernul României, ţara pe care o vor desfăcută în bucăţi. La fel ca în criza din Est, separatismul care a lovit Ucraina nu ar fi fost posibil doar cu omuleţii verzi trimişi din Rusia, ei aveau nevoie de corespondenţi în interiorul ţării atacate. În România, scenariul este similar: omuleţii verzi de la Budapesta colaborează cu omuleţii verzi din UDMR şi alte formaţiuni extremiste în scopul ruperii Transilvaniei de România. Comparaţia nu este nicidecum exagerată, dacă ne gândim la colaborarea dintre Orban şi Putin şi la faptul că autonomismul maghiar promovat de primul este o copie soft a separatismului etnic al Moscovei.

Cum procedează omuleţii verzi maghiari. Ei sunt prezenţi la toate manifestările „culturale” maghiare, se închină la statuile horthyste, distribuie materiale separatiste, defilează călare ca să arate amintească de vremea în care Ungaria înrobea Transilvania şi dau tot timpul mesaje despre faptul că etnicii maghiari au nevoie de autonomie ca de aer, nu de drumuri, nu de locuri de muncă, nu de bună convieţuire cu majoritatea românească, ci de autonomie.

Spre deosebire de omuleţii verzi ai Rusiei care sunt declaraţi inamici ai Ucrainei, omuleţii verzi maghiari sunt „prieteni”, ei deţin funcţii în Guvernul României sau în administraţiile locale unde îşi văd de treabă cu bani de la buget. De curând, omuleţii verzi s-au adunat aşa, ca separatiştii din Lugansk şi din Doneţk, şi şi-au proclamat autonomia în Consiliile Locale în mai multe localităţi din Harghita şi Covasna. Dintre toţi, cei mai influenţi sunt omuleţii verzi de la UDMR: ei au acces la pârghiile statului român, la banii Ministerului Culturii, la tot felul de fonduri pe care le folosesc la înverzirea Transilvaniei, nu din punct de vedere forestier, aici acţiunea lor este mai degrabă de desfrunzire, ci din punct de vedere politic, cultural şi economic. Ocazional, omuleţii verzi se maschează cu steaguri albastre, dar scopul este acelaşi, să nu ne lăsăm păcăliţi.

Aşa încât se iscă întrebarea: ce facem cu omuleţii verzi?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite