Olguţa Vasilescu: Guvernul PNL trebuia să recalculeze trei milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul. De ce?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguţa Vasilescu  FOTO: Inquam Photos/ George Călin
Lia Olguţa Vasilescu  FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Lia Olguţa Vasilescu, fostul Ministru al Muncii, a declarat că guvernarea PNL trebuia să recalculeze trei milioane de dosare de pensie şi nu a fost recalculat niciunul. Ea a adăugat că punctul de pensie trebuia să crească la valoarea de 1.775 lei, echivalentul unei majorări de 40%, anul trecut, iar în 2021, punctul de pensie ar fi trebuit să ajungă la 1.875 lei.

 „În niciun caz nu am împins creşterea de 40% în anul electoral 2020, ştiind că nu vom mai fi la guvernare“, a afirmat Olguţa Vasilescu duminică, 17 ianuarie, la Antena 3.

Ea a adăugat că procesul de recalculare a pensiei trebuia să elimine inechităţile din sistem, dincolo de majorarea punctului de pensie.

„Există la ora actuală oameni care au muncit 30 de ani şi primesc pensie minimă. Ce trebuia să se întâmple: de la 1 ianuarie 2020 până în septembrie 2020 ar fi trebuit să se facă recalcularea a 5 milioane de pensii. Când am plecat de la guvernare, softul de recalculare era în licitaţie. Până în prezent, trebuiau recalculate 3 milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul. De ce? Întrebaţi-i pe ei“, a completat Vasilescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite