Olguţa Vasilescu, despre declaraţiile preşedintelui referitoare la „gazarea“ protestatarilor: Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a criticat, vineri seară, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis care a acuzat Guvernul că i-a gazat pe protestatarii din Piaţa Victoriei, aceasta afirmând: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. Vasilescu a ţinut să-l felicite pe fostul şef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, pe care a spus că nu îl cunoaşte.

„Să vii să spui că PSD-ul a fost cel care a aruncat cu gaze lacrimogene sau că a bătut participanţii de acolo e o declaraţie demnă, nu de preşedintele României, ci de Mălin Bot. (...) Domnul preşedinte Klaus Iohannis a împărţit aşa: Jandarmeria este la PSD, că asta înţeleg de la dumnealui, serviciile secrete sunt la el şi ce-o mai avea dumnealui pe acolo. Nu! Toate instituţiile statului – şi asta trebuie să înţeleagă toţi oamenii politici – că sunt instituţii ale statului care trebui să apere la rândul lor instituţii ale statului şi că dacă mâine ar fi un protest de acelaşi fel la Cotroceni, jandarmii în acelaşi mod ar trebui să-şi facă datoria şi acolo. Şi oricum, ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj. Curajos, domnul preşedinte, nu-l vedeţi, râde, dar noi îl aşteptăm la vot!” a afirmat Olguţa Vasilescu vineri seară, într-o intervenţie telefonică la România TV. 

Vasilescu a infirmat că l-ar cunoaşte pe fostul şef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, devenit între timp adjunct, dar a ţinut să-l felicite pentru modul în care Jandarmeria a acţionat în această perioadă.

„Trecând peste faptul că eu nici nu-l cunosc pe acest domn care este şeful Jandarmeriei, domnul Cucoş, dar pe care îl felicit pentru maniera în care a condus Jandarmeria în această perioadă foarte tulbure, s-a dovedit până la urmă că niciunul dintre bătăuşi nu făcea parte din galeria Universităţii Craiova, nici măcar nu era craiovean”, a mai spus Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Sibiu, unde a participat la o şedinţă a PNL, că este "inadmisibil şi incalificabil" că "Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii" în Piaţa Victoriei, dar că nu vrea să se pronunţe până când nu vor exista "concluzii mai amănunţite" din partea anchetatorilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite