Olguţa Vasilescu: Aştept ca Iohannis să se pronunţe. Dacă nu, e motiv de suspendare; Sunt convinsă că Liviu Dragnea va fi achitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat marţi seară la TVR1, legat de decizia CCR, că dacă Iohannis nu se va pronunţa la timp şi nu o va suspenda pe Laura Codruţa Kovesi, s-ar putea ajunge la suspendarea preşedintelui.

Olguţa Vasilescu a explicat că preşedintele nu are un rol în revocarea procurorilor şi a precizat că dacă Klauss Iohannis nu se va pronunţa „într-un timp rezonabil” de a o suspenda pe Kovesi, se ajunge la un „motiv clar” de suspendare a acestuia.

„De la Ludovic al IV-lea încoace, eu nu am mai auzit în lumea civilizată să vină un conducător de stat şi să spună statul sunt eu. Nimeni nu a avut curajul să spună ce a spus preşedintele astăzi. Să vii să spui că nu există statul paralel... Pot să îi dau eu exemplu de stat paralel domnului Klaus Iohannis. (...) Vreau să îi transmit domnului Klaus Iohannis că nu poţi să-i amputezi ceva ce nu are. Dacă ne uităm în Constituţie, o să vedem că nu are niciun rol în ce priveşte revocarea procurorilor, doar trebuie să constate o procedură. (...) Domnul Iohannis citeşte mai greu, pricepe mai greu, încep să fiu îngrijorată. (...) Ce facem, sigur o să luăm o decizie. Aşteptăm să mai cugete domnul Iohannis, că vedem că mai greu cugetă, să prezinte o decizie. Sigur, într-un timp rezonabil aşteptăm ca dumnealui să se pronunţe şi dacă nu o va face, abia în acel moment vom lua o decizie. Preşedintele României se poate suspenda în măsura în care încalcă prevederile Constituţiei. Este motiv clar de suspendare, dar nu este luată niciun fel de decizie până acum în cadrul coaliţiei de guvernare", a menţionat Vasilescu la TVR1, citează Mediafax.

Declaraţia Ministrului Muncii vine în contextul în care Klaus Iohannis a spus că la o primă lectură, motivarea aduce mai multe întrebări decât clarificări şi că mai are „un pic” de citit din aceasta.

Olguţa Vasilescu a mai menţionat că este convinsă de faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi achitat în dosarul DGASPC, în care acesta este acuzat alături de fosta soţia de fapte de corupţie, deoarece procesul este „penibil”.

„Eu sunt absolut convinsă că sentinţa va fi de achitare, sunt convinsă de acest lucru, pentru că nu există niciun motiv. Să târăşti un politician de anvergura liderului partidului de guvernământ într-un proces penibil... nu e normal. În condiţiile în care tot dosarul se baza pe mărturiile a două persoane, care în faţa instanţei au spus că Liviu Dragnea este nevinovat şi că au dat declaraţiile acelea în faţa procurorilor, pentru că au fost forţate să facă acest lucru. Refuz să cred că este posibil să asistăm la altceva decât o achitare", a relatat Vasilescu, conform Mediafax.

Curtea Supremă a amânat pentru 21 iunie pronunţarea sentinţei în dosarul „angajărilor fictive” de la DGSCAP Teleorman, dosar în care liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, infracţiuni pentru care procurorii DNA au cerut o pedeapsă de peste şapte ani de puşcărie cu executare, precum şi anularea suspendării pedepsei din dosarul „Referendumul”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite