Olanda aşteaptă raportul MCV pentru a se pronunţa în privinţa aderării României la Schengen

Olanda aşteaptă raportul MCV pentru a se pronunţa în privinţa aderării României la Schengen

Franţa este împotriva aderării României la Schengen, motivul invocat este referitor la prezenţa romilor FOTO Arhiva Adevărul

Ambasada Olandei la Bucureşti a răspuns marţi unei solicitări Mediafax şi a afirmat că Haga va aştepta raportul MCV din 2014 pentru a lua o decizie privind aderarea României la Spaţiul Schengen.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Guvernul olandez va aştepta raportul MCV pentru a-şi stabili poziţia, în strânsă cooperare cu alte state membre, în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen“, se arată în răspunsul Ambasadei olandeze la Bucureşti.

Aceasta subliniază că este important ca România să continue să ia „măsuri ireversibile şi de durată în vederea introducerii şi implementării reformelor în justiţie şi a luptei împotriva corupţiei, aşa cum s-a stabilit între România şi Uniunea Europeană“.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray a anunţat că raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România va fi publicat la începutul anului 2014. Anterior, Comisia Europeană anunţase că raportul va fi publicat în decembrie 2013.

Aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen a fost inclusă pe agenda Consiliului JAI din decembrie 2013. În condiţiile în care Olanda nu va lua o decizie înainte de a primi raportul MCV, este puţin probabil ca subiectul să mai figureze pe agenda reuniunii, întrucât pentru luarea unei decizii este nevoie de unanimitate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările