Oficial. Marian Neacşu, numit secretar general al Guvernului. Cine este mâna dreaptă a lui Nicolae Ciucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Neacşu. FOTO Adevărul
Marian Neacşu. FOTO Adevărul

Marian Neacşu, fost parlamentar PSD şi vicepreşedinte al ANRE, a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, decizie deja publicată în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Tiberiu Horaţiu Gorun se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Începând cu data prevăzută la art. 1, domnul Marian Neacşu se numeşte în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru”, se arată în decizia semnată de premierul Nicolae Ciuc şi apărută deja în Monitorul Oficial.

Marian Neacşu a fost secretar general al PSD, până la începerea conflictului dintre o aripă disidentă a social-democraţilor şi Liviu Dragnea. Neacşu a trecut la Pro România în 2018. Cu susţinerea acestui partid, apoi şi a PSD, a ajuns vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie. 

Premierul Nicolae Ciucă a ezitat câteva zile să-l numească pe Marian Neacşu, din cauza unor probleme de imagine ale acestuia. În 2016 Neacşu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiica la cabinetul parlamentar. Între timp actualul secretar general al Guvernului a fost reabilitat, însă liberalii tot nu sunt de acord cu promovarea unor persoane care ar aduce deservicii de imagine guvernării. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite