Oficial. Comisia SRI cere demisia lui Dumitru Dumbravă, secretarul general al SRI. Opoziţia se revoltă: PSD a făcut uz de putere

Oficial. Comisia SRI cere demisia lui Dumitru Dumbravă, secretarul general al SRI. Opoziţia se revoltă: PSD a făcut uz de putere

Claudiu Manda

Comisia de control a SRI a decis, cu un vot de 5 „pentru“ şi 3 „împotrivă“ să ceară directorului SRI, Eduard Hellvig, să-l demită din funcţia de secretar general pe Dumitru Dumbravă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Această dezbatere din comisie a fost o dezbatere amplă. Fiecare membru şi-a expus părerea despre oportunitatea şi legalitatea demersului. Nu au contat argumentele în sensul de a stabili dacă Comisia îşi depăşeşte sau nu atribuţiile. Nu e vorba de un politic, de un angajat, ci de un militar. Au fost chiar membrii din majoritate care au solicitat o analiză mult mai profundă“, a declarat deputatul PNL Cezar Preda, membru al Comisiei pentru controlul SRI. 

„Preşedintele Comisiei ( Claudiu Manda -n.r) a făcut uz de putere. S-a luat o decizie cu 5 la 3 de a cere directorului SRI analiza situaţiei şi demiterea domnului general Dumbravă“, a adăugat Preda. 

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a afirmat că generalul SRI, Dumitru Dumbravă, trebuie demis, pentru continuarea activităţii Comisiei într-un mod corespunzător.

Generalul SRI Dumitru Dumbrava a spus, miercurea trecută, la audierile din Comisia parlamentară de control al SRI că o cunoaşte pe procurorul DNA Alexandra Lancranjan şi că a colaborat cu ea, negând însă că ar fi ajutat-o în carieră. Preşedintele comisiei SRI, senatorul Claudiu Manda, spunea că Dumbrava a fost întrebat la audieri şi despre câmpul tactic, despre legăturile cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, sau cu fostă şefa a DIICOT Alină Bica.

Conducerea SRI a solicitat membrilor Comisiei parlamentare care controlează activitatea Serviciului să nu implice instituţia în jocuri politice. Reacţia SRI vine după ce senatorul PSD Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control a SRI, i-a cerut demisia generalului Dumitru Dumbravă. De asemenea, conducerea SRI a hotărât ca dialogul cu Comisia parlamentară să se realizeze, pe viitor, direct prin cabinetul luI Eduard Hellvig.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările