Oficial. Adio, pensii speciale pentru parlamentari! Iohannis a promulgat legea pentru eliminarea acestora

Oficial. Adio, pensii speciale pentru parlamentari! Iohannis a promulgat legea pentru eliminarea acestora

Klaus Iohannis îi lasă pe parlamentari fără pensii speciale. FOTO presidency

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care are loc eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Vor rămâne fără acest tip de pensie inclusiv aleşii care au beneficiat de aceasta în ultimii ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Klaus Iohannis îi lasă fără pensii speciale pe foştii parlamentari. Şeful statului a semnat decretul de promulgare a legii prin care sunt abrogate articolele referitoare la dreptul la pensie de serviciu pentru foştii parlamentari. 

Decizia privind eliminarea pensiilor speciale a fost luată miercurea trecută, de plenul reunit al Parlamentului, când au fost adoptate şi modificările la Statutul deputaţilor şi senatorilor. 

În luna ianurie 2021, 827 de foşti aleşi în Parlament beneficiau de pensii speciale. Pensia medie încasată lunar de un parlamentar era de 5.700 de lei. Cea mai mare pensie specială aflată în plată în ianuarie depăşea cu puţin 14.000 de lei şi era pentru parlamentarii care aveau mai mult de trei mandate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările