Oana Bogan răspunde la critici: Airbnb şi Uber sunt platforme prin care oamenii îşi transformă proprietăţile în servicii comune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa USR-PLUS
Echipa USR-PLUS

Oana Bogdan, membru în Consiliul Naţional al PLUS, a venit cu o replică după ce a pledat, într-un comentariu pe Facebook, pentru renunţarea la dreptul la proprietate, motivând că „nu a fost vorba de o deposedare forţată a oamenilor”, şi susţinând că în jurul nostru există totuşi „diferite forme de renunţare la proprietate”, precum Airbnb şi Uber.

Oana Bogdan a explicat pe Facebook că e imună „la orice formă de bullying online”, acuzând că i s-au răstălmăcit şi „interpretat cu rea credinţă” cele spuse.

Aceasta a precizat că în comentariul său nu a fost „nicio clipă de confiscarea sau deposedarea forţată de proprietate a oamenilor”, subliniind că şi ea a avut bunici care au suferit pe urma colectivizării.

„Nu a fost vorba nicio clipă în comentariul meu de confiscarea sau deposedarea forţată de proprietate a oamenilor. Ştim cu toţii care sunt sensibilităţile istorice ale românilor şi câte suferinţe a provocat confiscarea violentă a pământurilor şi a bunurilor în anii ’50. Bunicii mei au suferit şi ei, ca atâţia alţi români, din cauza ticăloşiei colectivizării. Mai ştim, de asemenea, că suntem societatea cu cel mai mare număr de proprietari de locuinţe din Europa (97%). Prin urmare, orice referinţă la vreun model de expropriere precum cel practicat de stalinişti şi comunişti este lipsită de temei”, a explicat Oana Bogdan pe Facebook.

Aceasta a mai susţinute că în jurul nostru există deja „diferite forme de renunţare la proprietate”, dând ca exemplu Airbnb şi Uber, care „sunt platforme prin care oamenii îşi transformă proprietăţile în bunuri împărtăşite şi servicii comune”.

„Pe de altă parte, vedem astăzi extinzându-se în jurul nostru diferite forme de renunţare la proprietate şi de împărtăşire a bunurilor şi serviciilor. Acum zece ani plăteam pentru a citi un articol, azi se promovează tot mai mult sursele libere, enciclopediile online, softurile cu acces liber. Airbnb şi Uber sunt platforme prin care oamenii îşi transformă proprietăţile în bunuri împărtăşite şi servicii comune – vorbim de „sharing economy”. Tot mai multe oraşe adoptă ideea de transport în comun gratuit, pentru a diminua tocmai poluarea şi aglomeraţia cauzate de circulaţia maşinilor private. Tot mai mulţi oameni preferă să platească pentru servicii de mobilitate, nu pentru un autoturism, pentru lumină, nu pentru un bec, pentru dreptul la locuire, nu pentru o locuinţă – vorbim de economia circulară”, a mai explicat Oana Bogdan.

Postarea Integrală:

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite