Oamenii lui Dragnea se revoltă după ce Zgonea i-a cerut demisia. „Acest securist împreună cu o gaşcă masonică urmăresc distrugerea PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valeriu Zgonea, preşedintele executiv al PSD, este atacat de colegii de partid după ce i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD, în urma condamnării definitive la doi ani de închisoare cu suspendare. Unul dintre colegii social-democraţi, Cătălin Rădulescu, şeful PSD Diaspora, consideră că Zgonea e „securist“ şi face jocurile celor care vor distrugerea PSD.

Cea mai dură reacţie vine de la Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, el însuşi cu probleme penale. Acesta îi cere demisia lui Zgonea şi din partid, accuzându-l că e securist şi că face jocurile unei găşti de masoni şi securişti.

„În calitatea mea de preşedinte PSD Diaspora, mă raliez preşedintelui Organizaţiei PSD Olt şi îi cer public demisia domnului Valeriu Zgonea atât din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cât şi din funcţia de preşedinte executiv al PSD şi din cea de membru PSD. Am fost primul care de doi ani am sesizat implicarea acestui securist în blocarea oricăror modificări leislative ale codului penal, ale incompatibilităţilor şi conflictului de interese, modificări care ar fi diminuat abuzurile procurorilor DNA şi dosarele politice făcute la comanda liderilor politici. Toată activitatea acestui om a fost pentru a distruge PSD şi pentru a elimina toţi liderii politici importanţi şi cunoscuţi din toate judeţele din PSD pentru ca împreună cu o gaşcă masonică-securistă să pună mâna pe PSD aşa cum au pus mâna şi pe Camera Deputaţilor. A fost şi este aservit SRI-ului, DNA-ului şi altor puteri străine care vor să distrugă tot ce este românesc: clasa politică, Parlament, oameni de afaceri. Cer tuturor liderilor politici PSD, preşedinţilor de organizaţii PSD din ţară, parlamentarilor PSD să ceară public demisia acestui trădător şi să fie solidari cu demersul nostru", scrie Rădulescu pe Facebook.

„Zgonea să-şi dea demisiile din toate funcţiile“

Un alt social-democrat, Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, a cerut demisia lui Zgonea din toate funcţiile deţinute în partid. „Eu cred că Valeriu Zgonea ar trebui să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute în partid pentru poziţia pe care a luat-o vizavi de preşedintele PSD, după hotărârea nedreaptă care a fost dată. Condamnarea la doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului este nedreapă şi susţin în continuare acest lucru pentru că Dragnea a făcut ceea ce au făcut toţi membrii de partid PNL, PSD şi PC. Cu toţii am făcut acelaşi lucru“, a afirmat Paul Stănescu, citat de Mediafax. 

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a avut un mesaj ironic faţă de comportamentul lui Zgonea. „Domnul Valeriu Zgonea este un om politic de foarte mare anvergură şi, din această cauză, propunerea sa (n.r.- de retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD) pare de neînţeles pentru muritori. După părerea mea, nu-l merităm şi vom vedea ce putem face în această situaţie“, a declarat, duminică, pentru News.ro preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Vasluianul nu a vrut să comenteze posibila demisie a lui Dragnea.

Social-democraţii braşoveni susţin că că liderul PSD nu este vinovat şi trebuie susţinut în continuare, pentru unitatea partidului. „Sentinţa în Dosarul «Referendumul» este definitivă, prin urmare nu mai poate fi discutată sau contestată. Pentru PSD, instanţa neoficială, şi în faţa căreia liderul a venit, nevinovăţia sa este indiscutabilă. Din aceste considerente, social-democraţii se declară solidari cu preşedintele Liviu Dragnea, căruia nu au ce să-i reproşeze. Îi cer şi se oferă să păstreze unitatea, de la vârf până la cea mai mică organizaţie, mai ales acum, când PSD este pe cale să câştige alegerile locale”, a precizat preşedintele interimar al PSD Braşov, Mihai Mohaci.

Alte reacţii ale social-democraţilor din ţară 

Dragoş Benea, preşedintele Partidului Social Democrat, Organizaţia Judeţeană Bacău, afirmă că Valeriu Zgonea nu poate cere demisia lui Liviu Dragnea, deoarece la campania din 2012 au lucrat cot la cot. „Este cel puţin imoral şi incorect să ceară demisia din funcţie pe acest motiv, mai ales că în acea campanie Liviu Dragnea a fost coleg de staff cu Eduard Helvig, Valeriu Zgonea, Crin Antonescu şi Victor Ponta“, a declarat pentru „Adevărul“ Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacau. 

Sorin Grindeanu, preşedinte PSD Timiş, consideră că social-democraţii ar trebui să se concetreze pe pregătirea alegerilor din iunie, nu pe schimbări în partid. „Eu cred că lucrul acesta s-a decis. Acum avem cu totul alte preocupări decât chestiunile acestea. Fiecare suntem angrenaţi într-o formă mai mare sau mai mică în campania pentru alegerile locale. Din punctul meu de vedere nu avem decât de a ne vedea de lucru. Avem cu totul altceva de făcut decât a da drumul la o competiţie internă. Acum avem de câştigat alegerile locale”, a spus Grindeanu pentru „Adevărul“. 

Gabriel Zetea, liderul PSD Maramureş, a declarat că PSD are nevoie de Liviu Dragnea. Zetea a mai menţionat că din punctul lui de vedere, Liviu Dragnea este preşedintele PSD şi are obligaţia să rămână pentru a menţine partidul unit, pentru că „PSD să continue să ofere constant şi coerent, în această campanie electorală, dar şi în viitor, proiecte pentru români. Liviu Dragnea va avea şi azi, şi în viitor, simpatia şi sprijinul nostru necondiţionat”, a declarat liderul PSD.

„Avem nevoie de stabilitate. După 5 iunie vom analiza şi vom vedea ce avem de făcut“

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, susţine că acum nu e momentul de disensiuni în partid, ci de stabilitate şi unitate pentru câştigarea alegerilor. Iar apoi e vreme de analize. 

„Toată lumea este interesată de ce vom face în această campanie electorală şi de rezultatul a tot ceea ce înseamnă rezultate pe ce înseamnă alegeri locale pe 5 iunie. Toată lumea spune că în acest moment avem nevoie de stabilitate. După 5 iunie, aşa cum am văzut că a declarat şi domnul Dragnea, vom analiza şi vom vedea ce avem de făcut“, a declarat acesta pentru „Adevărul“.

PSD Constanţa se abţine de la comentarii

Mircea Titus Dobre, deputatul care este purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa, evită să facă orice comentarii despre reproşul adresat public de Valeriu Zgonea lui Liviu Dragnea. „Prefer ca orice comentariu aş avea să îl fac la primul Comitet Executiv Naţional, care va fi probabil după alegerile locale. Apoi aş ieşi în presă să îmi declar opinia“, afirmă Dobre.

„Partidele vor ajunge la maturitate atunci când vor învăţa că tot ceea ce este mai important trebuie spus în interiorul partidului, nu prin modalităţi de cancan. Aţi văzut că la PSD Constanţa a dispărut informaţia «pe surse», deşi ştiu că aceasta face deliciul presei. Urmează o perioadă sensibilă, vine campania electorală. Este bine ca deciziile să le discutăm înainte în interiorul partidului. Dar depinde de fiecare, până la urmă“, a declarat Mircea Titus Dobre.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite