O ţară care aşteaptă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motto: „ – Ia, odată, şi papă spanacul ăsta, că-ţi face bine! - Dar nu vreau acum… (plaf-plaf, două palme) – Papă, bă! N-auzi că-ţi face bine?”

PSD a câştigat guvernarea. Democratic, să fim bine înţeleşi. Apoi, nimănui nu i-a mai convenit. Teoria mea (exprimată şi în alte editoriale) este că de vină ar fi heirupismul dat de nevoia unor personaje mediocre de a intra în istorie.

Ca în orice bullying, întâi protestezi, apoi faci scandal; dacă nu se întâmplă nimic, aştepţi să treacă. Cam asta se petrece cu toată România acum. Aşteaptă să treacă.

Oamenii de afaceri aşteaptă să se modifice codul fiscal la mijlocul anului ca să îi dea peste cap afacerea. Constructorii aşteaptă ca să se termine cu unele ajutoare sociale ca să aibă muncitori. Şoferii profesionişti (în timp ce aşteaptă Poliţia că au fost jefuiţi în mers) aşteaptă să se facă autostrăzi. Medicii şi asistentele, în timp ce aşteaptă actele să emigreze, aşteaptă să funcţioneze sistemul de sănătate. Unii dintre ei, în timp ce pacienţii aşteaptă reţeta, aşteaptă să pornească sistemul informatic. Pacienţii (doar unii dintre ei) mai reuşesc să aştepte.

Unii părinţi aşteaptă să-i supravieţuiască copilul (pe care l-a scăpat de autism nevaccinând-ul) de rujeola care i-a răpus altui vecin fetiţa.

Bunicii aşteaptă ca tinerii să înţeleagă o dată pentru totdeauna că vremurile de acum sunt mult mai proaste decât cele de demult. Şi, în timp ce aşteaptă pensia, încearcă să-i convingă pe cei mai necopţi că ei ştiu mai bine cum e cu conspiraţiile, cu cine vrea răul ţării şi că viitorul copiilor şi nepoţilor ar fi mai bun dacă ar fi ascultători.

Tinerii acum aşteaptă să treacă cei mai în vârstă. (Am asistat la o scenă înspăimântătoare al un spectacol de teatru independent şi alternativ, în care o tânără din public, dialogând într-o pseudo-dezbatere, a afirmat răspicat că cei peste 62 de ani ar trebui să nu mai voteze, căci nu mai au mult de trăit şi nu pot ei hotărî pentru viitorul celor tineri). Poate nu mai au alte repere.

Unii pesedişti aşteaptă să meargă guvernarea; alţii să le meargă afacerile cu Statul; ceilalţi, să treacă Dragnea. Opoziţia aşteaptă ca PSD să-şi rupă gâtul şi să câştige şi ei nişte alegeri. Iohannis aşteaptă ca PSD să-şi rupă gâtul şi să mai ia un mandat.

Dragnea nu mai poate să aştepte căci istoria se petrece sub noi.

Europa nu mai vrea să aştepte.

Ţara aşteaptă să treacă sărăcia.

Restul pleacă deşi nu vor.

PS: Urăsc „Mioriţa”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite