O senatoare PSD vrea ca românii să sărbătorească „Ziua Republicii“ pe data de 30 decembrie, ziua în care Regele Mihai I a abdicat forţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatoarea PSD Gabriela Creţu arată într-o postare pe facebook că 30 Decembrie este Ziua Republicii. “România este republică! România nu sărbătoreşte, aşa cum ar fi firesc, ziua sa”, scrie demnitarul. Pe 30 decembrie, Regele Mihai a fost forţat de comunişti să semneze abdicarea. Comentatorii au criticat dur postarea sa.

“30 Decembrie este Ziua Republicii. România este republică! România nu sărbătoreşte, aşa cum ar fi firesc, ziua sa.  O fi o dovadă a dispreţului cultivat sistematic faţă de bunul public (res publica)?! ? 

Atunci, dragi cetăţeni ai republicii, cum să construim binele public?!”, scrie senatoarea Gabriela Creţu pe facebook.

image

Membru PCR între anii 1984-1989

Gabriela Creţu este la al treilea mandat în Parlamentul României. Fostă membră a Partidului Comunist Român (1984-1989), Creţu a fost ulterior membră FSN, FDSR, PDSR şi PSD. În prezent este vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale a Femeilor Social Democrate. La începutul actualului mandat, Creţu s-a remarcat prin refuzul de a rosti „Aşa să-mi ajute Dumnezeu” în timpul jurământului.

Criticată de comentatori

image

Mai mulţi comentatori au criticat postarea Gabrielei Creţu.Confruntată cu reacţii de surpridere şi revoltă, senatoarea igoră în continuare modul în care România a devenit republică şi revine cu un comentariu în care îşi acuză publicul de „gândire de sclavi”. „E jenant ce aud! Si de la unii la care am pretenţii. Republica este cea mai evoluată formă de organizare a statului! Una care permite si celor care spun prostii mai sus sa ajungă cel/cea dintâi! E una in care oamenii cad de acord sa apere si construiască împreuna binele public, comun! Ati votat cel putin doua constituţii republicane! Dupa cea din 1965, pe care presupun ca nu ati votat-o, ca eraţi prea tineri. Gandire de sclavi! Sa trăiască!”, mai scrie senatoarea.

Un comentator i-a atras atenţia senatoarei cu privire la contextul istoric din 1947: „La 30 decembrie nu este nimic de sărbătorit. A fost un moment din istoria noastră care nu ne face mare cinste, când un sistem monarhic a fost înlocuit de un sistem republican, impus fiind de puterea de ocupaţie, căci asta a însemnat prezenţa armatei sovietice pe teritoriul României.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite