O fi de la paşaportul diplomatic?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

PSD Teleorman, noul purtător de cuvânt, pe probleme de relaţii internaţionale, al domnului Liviu Dragnea, ne anunţă că Preşedintele PSD „dă o nouă lovitură pe plan internaţional.

Liderul social-democrat a fost invitat la cea de-a 67-a ediţie a Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, care va avea loc pe 7 februarie, la Washington. La acest eveniment va fi prezent şi Preşedintele SUA Donald Trump, iar Liviu Dragnea va fi oaspetele liderului de la Casa Albă, în perioada 5-8 februarie.“

Se ridică o serie de întrebări:

1. Care este „noua lovitură“? Până acum, palmaresul internaţional al domnului Liviu Dragnea este pavat cu rateuri: vedem zilnic presa internaţională; ştim că nimeni nu-l primeşte prin străinătate, în vizite bilaterale; modul în care este catalogat – în discuţiile formale sau informale – de către oficialii străini este cunoscut. Prin urmare, „loviturile“ pe care Preşedintele Camerei Deputaţilor le dă pe plan internaţional sunt toate împotriva românilor şi a României.

2. De ce anunţi public că urmează să te întâlneşti cu / sau să fii primit de / Donald Trump, când acest lucru nu este confirmat de MAE din România sau de Departamentul de Stat din SUA?

3. De ce anunţi că urmează să participi la un eveniment în SUA fără să precizezi că eşti unul dintre cei aproximativ 5.000 de invitaţi din întreaga lume, printre care şi alţi români – de exemplu Victor Ponta, care este deja acolo?

4. De ce faci public un subiect, pentru ca apoi să-l îngropi singur, anunţând „pe surse“ că rămâi în ţară, ca să te ocupi de Bugetul 2019, subiect de care, de fapt, ar trebui să se ocupe Prim-ministrul României?

Să fie oare paşaportul diplomatic răspunsul la toate aceste întrebări? Nu este exclus ca domnul Liviu Dragnea să fi descoperit, pe ultima sută de metri, că paşaportul diplomatic nu-ţi oferă protecţie chiar pentru orice.

Cu siguranţă o să aflăm adevărul cât de curând, inclusiv de ce anunţi că pleci undeva unde nu pleci şi de ce sugerezi că ai fost invitat de cineva care, în realitate, nu te-a invitat.

Citiţi continuarea aici

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite