UPDATE USR confirmă că în şedinţa de azi s-a vorbit despre ideologia partidului, însă decizia va fi stabilită printr-un vot în Comitetul Politic, nu prin referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa Comitetului Politic al USR de sâmbătă s-a discutat aprins despre orientarea ideologică a partidului, potrivit informaţiilor obţinute de Adevărul. USR ar putea decide dacă e de stânga sau de dreapta în urma unui referendum intern. De asemenea, conducerea USR le-a cerut liderilor din teritoriu să-şi închidă telefoanele sau să le lase la intrare, pentru a nu mai da informaţii pe surse. Mihai Goţiu a fost extrem de acid.

UPDATE Într-o precizare trimisă către Adevărul, USR confirmă că în şedinţa Comitetului Politic s-a discutat despre poziţionarea ideologică a partidului, însă decizia va fi luată printr-un vot tot în Comitetul Politic, în perioada urmtăoare, nu prin referendum. „În prezent, Comitetul Politic al USR analizează misiunea, viziunea şi valorile partidului pentru a decide asupra ideologiei“, arată mesajul USR. Precizare: sursele citate iniţial de Adevărul susţin că votul în Comitetul Politic este una dintre variante, iar a doua soluţie rămâne referendumul intern. 

De asemnea, USR susţine că „membrii care au participat la Comitetul Politic nu şi-au lăsat telefoanele la intrare, dovadă că mulţi dintre ei au postat pe reţelele de socializare poze şi concluzii de la discuţii“. Precizare: mai mulţi lideri ai USR din teritoriu susţin în continuare pentru Adevărul că li s-a cerut să-şi închidă telefoanele, astfel încât să nu mai apară în presă discuţii interne din USR. 

Dan Barna a anunţat, sâmbătă, că discuţiile dintre USR şi MRÎ, partidul fondat de Dacian Cioloş, pentru o posibilă candidatură pe liste comune la europarlamentare vor fi finalizate până la sfârşitul lunii ianuarie, precizând că nu se pune probleme ca fostul premier să candideze pe listele USR.

Negocierile dintre USR şi RO+ privind o candidatură comună la alegerile europarlamentare din mai sunt într-o fază extrem de avansată, susţin surse politice pentru Adevărul. Mai rămâne doar ca partidul lui Dacian Cioloş să fie înregistrat la tribunal, după ce în ultimul an a fost blocat în urma unor contestaţii aberante. Potrivit surselor citate, Dacian Cioloş va fi cap de listă, urmând ca USR să aibă un loc eligibil în plus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite