O nedeclarată alianţă politică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încheiem foarte curând o săptămână surprinzător de încărcată în evenimente politice interne. Unul mai bizar ca altul.

De la descoperirea aparent întâmplătoare a noianului de proiecte de legi prin care UDMR dorea şi doreşte în continuare să obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc, multe dintre ele fie adoptate tacit, fie avizate de inconştientele Comisii juridice ale Parlamentului, la lovitura de teatru din cazul Kövesi. De la iniţiativele legislative ale PSD, care încearcă să îşi refacă imaginea din ce în ce mai şifonată şi speră să salveze ce se mai poate salva din electoratul tot mai rărit din Transilvania, la lipsa de transparenţă sau de bâlbele în decizie ale guvernului monocolor condus de dl. Ludovic Orban. De la tot mai mizera atitudine şi acţiuni la ordin politic ale Avocatului Poporului, doamna Renate Weber executând precum o cătană fără minte tot ceea ce îi ordonă cel ce i-a făcut rost de o slujbă bine retribuită, adică expiratul şi din ce în ce mai ridicolul domn Călin Popescu-Tăriceanu la scâncetele de domnişoara bătrână, ce se dă virgină, deşi are multe păcate la activ, ale tot mai gureşului domn Victor Ponta. Pe care, din când în când îl mai lasă nervii, că nu mai poate nici el să facă tot timpul pe drăguţul ascunzându-şi mizeria umană, aşa cum s-a întâmplat joia trecută când respectivul plagiator a închis telefonul neputând să facă faţă întrebărilor perfect ţintite ale excelentului jurnalist care este Marius Pancu. De la atitudinea tot mai vizibil partizană ale decredibilizatei Curţi Constituţionale a României la atacurile aproape zilnice  ale preşedintelui Klaus Iohannis la adresa PSD.

Nu se poate să nu observi că săptămâna politică pe cale să se încheie marchează încheierea unei alianţe politice, e drept, nesemnată şi neparafată ca atare, între PSD,  pe de o parte, şi rămăşiţa numită ALDE, tot mai răsfiratul Pro România, CCR şi Avocatul Poporului, pe de alta. PNL nu are aliaţi, USR pare a fi intrat în pauză, iar despre PLUS aproape că ai putea spune că nu mai există dacă, din când în când, nu s-ar mai auzi vocea d-lui Dacian Cioloş. Care îi răspunde- ce să vezi?- lui Costi Rogozanu.

La fel de evidentă este creşterea nivelului isteriei presei aservite PSD. Evenimentul zilei, Cotidianul, cristoiublog, Caţavencii, dc news mustesc de articole în care sunt, în cel mai mizerabil limbaj, atacaţi preşedintele Iohannis, premierul Orban, guvernul, intelectualii, Televiziunea Digi 24,  Cristian Tudor Popescu. Transpiră la greu Cristoiu, Nistorescu, Curea, Andronic, Buşcu, Mircea Dinescu şi, desigur, Chirieac cel care se teme că ar putea muri de foame. Antenele felixiene, România tvRealitatea plus, cu netelegenicii nou paraşutaţi în orice altceva numai în ceva ce s-ar putea numi presă cinstită, pe nume Anca Alexandrescu sau Miron Mitrea, cu Laurenţiu Botin, cel cu bolovani în gură, fac ce fac de multă vreme. Mint, calomniază, falsifică adevărul. Iar TVR se decredibilează tot mai tare, fără nici cea mai mică urmă de jenă căci se pare că numiţii Cristache Ionuţ şi Şerban Iancu-Livia au primit ordin de sus, de la  PSD, via nefrecventabila insă pe nume Gradea Doina, să uite de orice urmă de deontologie. Nu că respectivii ar fi avut aşa ceva vreodată. CNA, controlat şi el de PSD, nu se sesizează, iar Comisia de etică şi arbitraj din isntituţia de pe Calea Dorobanţilor 191, este tot mai parazitată de indivizi fără coloană vertebrală. Care fie dorm, fie sunt supuşii numitei Gradea. Prietena sau, mai corect zis, supusa, linguşitoarea Gabrielei Firea.

Respectiva nouă, nedeclarată alianţă politică aşteaptă cu sufletul la gură ziua de 15 mai. Atunci când va ţipa mai ceva ca ceata lui Piţigoi că nu s-au ridicat toate restricţiile. Îi vor ţine isonul iarăşi Cristoiu, Nistorescu, Curea, Andronic, televiziunile bandiţilor Voiculescu şi Ghiţă, TVR-ul. Ca doar la un moment dat tot vom avea alegeri. Şi toţi aceştia, dar şi alţii de aceeaşi teapă nu vor să plece de la măcelărie. Precum câinii. Un fel de câini care nu mai au de multă vreme nimic de-a face cu democraţia. Şi cu paza acesteia.

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor şi irespirabililor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy, zâna-măseluţă. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite