O delegaţie a Comisiei Europene vine în România pentru evaluarea MCV. Pe agendă, inclusiv procedura de numire a şefilor principalelor parchete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă misiune de evaluare a Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) va veni în România în perioada 18 - 21 septembrie, pe agenda discuţiilor cu autorităţile de la Bucureşti aflându-se modalitatea de numire a procurorilor şefi ai principalelor parchete, şi raportarea Parlamentului la solicitările de ridicare a imunităţii aleşilor.

Delegaţia Comisiei care va veni în România pentru o nouă misiune de evaluare în cadrul MCV va fi una extinsă, cu participarea secretarului general adjunct al Comisiei Europene, responsabil de tematica MCV, Paraskevi Michou şi a directorului pentru coordonarea politicilor din cadrul Secretariatului general al Comisiei, William Sleath.

În perspectiva acestei noi misiuni de evaluare, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, le solicită preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului să transmită ministerului ”contribuţiile” privind mai multe recomandări din cadrul MCV. Printre acestea se numără modalitatea de numire a procurorilor şefi ai principalelor parchete – DNA, Parchetul General, DIICOT - dar şi stadiul implementării unor recomandări anterioare precum codul de conduită al parlamentarilor, aplicarea criteriilor de integritate şi raportarea Parlamentului la solicitările de ridicare a imunităţii aleşilor.

”Senatul şi Camera Deputaţilor sunt invitate să organizeze o întâlnire comună cu preşedinţii comisiilor juridice în data de 19 septembrie în intervalul orar 16:15 – 17:15 şi, de asemenea, de a participa nominal sau prin reprezentare la întâlnirea comună organizată la sediul Ministerului Justiţiei din data de 19 septembrie, în intervul orar 10:15 – 11.30 şi din data de 20 septembrie, orele 8:30 – 9:30”, se arată într-o adresă transmisă de Tudorel Toader Biroului Permanent al Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite